vineri, 22 aprilie 2011

Matul zilei (527)


Vă propun spre rezolvare diagramele de la ediția a 7-a a Campionatului European de dezlegări desfășurat în localitatea Lowicz-Polonia, 01-03.04.2011.

Brăila- CAMPION LA GRĂDINIŢĂ: La doar cinci ani, este imbatabil la şah. Povestea copilului care vrea să-i ia locul lui Băsescu


Mihai Asiminei

Întrebat ce vrea să se facă atunci când va fi mare, puştiul i-a spus lui Moş Crăciun că "vrea să se facă Preşedinte". Mihai Asiminei este cel mai tânăr jucător de şah legitimat din Brăila. Fratele său, Adrian, de 7 ani, a câştigat locul I la Campionatul "Pionul Năzdrăvan". Familia Asiminei joacă şah de când se ştie.


Capcane in deschidere (329): Gambit... cu efect contrarAm deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


Vlastimil Jansa 2515 - Frank Schneider 2240
Wuerzburger Open 1989 · Latvian and Elephant Gambits (C40)

Antrenamentul zilei [22.04.2011] Turnura... neasteptata

O excelenta executia a albului din pozitia urmatoare, ce s-a intalnit intr-o partida jucata intre Muller si Waschke, care s-a jucat in anul 1985.


Albul muta si castiga