sâmbătă, 16 aprilie 2011

Campionatul National de Juniori - 2011. Rezultate Runda 8, Perechi Runda 9. Grupele 12, 14, 16, 18, 20 ani

Pentru a vedea imagini de la turneu, click AICI
sau AICI

Rezultate Runda 8. Perechi Runda 9(ultima)
(17 aprilie, ora 09.30)

Baieti 12 ani

Rezultate runda 8

Campionatul National de Juniori - 2011. Rezultate Runda 8, Perechi Runda 9. Grupele de 8, 10 ani

Pentru a vedea imagini de la turneu, click AICI
sau AICI

Rezultate Runda 8. Perechi Runda 9(ultima)
(17 aprilie, ora 09.30)

Baieti 8 ani
Rezultate runda 8

Matul zilei (521)


Vă propun spre rezolvare diagramele de la ediția a 7-a  a Campionatului European de dezlegări desfășurat în localitatea Lowicz-Polonia, 01-03.04.2011.

Sabina Foisor, victorie la campioana en-titre Irina Krush in prima runda a Campionatului feminin SUA

 
IM Irina Krush (2472)-WGM Sabina Foisor (2350) 0-1! aseara tarziu, in prima runda a Campionatului feminin al SUA editia 2011

Short invins de catre Gustafsson in Thailanda

Nigel Short a terminat pe locul 3 la Openul Thailandei in 2009 si pe locul 2 la editia din 2010, iar anul acesta era pe locul 1 inaintea rundei 7, cu 5,5/6. Sperantele sale de a castiga editia de anul acesta s-au risipit dupa partida din runda a 7-a, cand a pierdut cu Albele la Jan Gustafsson.
In aceasta partida, pe care v-o prezentam mai jos comentata de catre IM Malcom Pein, Gustafsson a obtinut un frumos atac pe flancul regelui, in timp ce replica lui Short pe flancul damei s-a dovedit insuficienta.

http://www.chess.co.uk/twic/assets/images/thaiop11/7_short_gust_300.jpg
Nigel Short (2676)-Jan Gustafsson (2647) in runda 7 la Openul Thailandei 2011


Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Sambata 16 Aprilie 2011

UPDATE 10.55
4. Openul Thailandei 2011- clasament dupa 7 runde
http://www.chess.co.uk/twic/assets/images/thaiop11/7_short_gust_300.jpg 
Nigel Short a pierdut la Jan Gustafsson in runda 7

Tragedia sahului kenyan

http://3.bp.blogspot.com/_51JPo6Qz3dQ/RvPNJqOvMYI/AAAAAAAAAIU/BcQx2w5mqK4/s400/chess+kenya.gif
Noul sezon a inceput dar cine conduce sahul kenyan? Federatia de Sah a Kenyei nu a organizat anul trecut campionate nationale. Cu Jocurile Africane aproape sa inceapa, situatia este tragica.


de Edwin Korir 

http://4.bp.blogspot.com/_51JPo6Qz3dQ/R1fl2kkcGaI/AAAAAAAAAOw/T6MxA384dDk/s400/image006.jpg
Jucatori kenyeni la finala tarii- imagini de arhiva

Interviu cu Daniel Naroditsky, cel mai tanar participant la Campionatul SUA 2011 (2)

AICI PUTETI CITI PARTEA 1
danielNslide.jpgDaniel Naroditsky este la doar 15 ani Maestru International, autorul unei carti de sah si cel mai tanar participant la Campionatul SUA 2011, care a inceput ieri in Saint Louis.AK:  Sa joci in turnee inseamna mult timp si mult studiu. Cum jonglezi asta cu scoala si alte activitati?
DN: Sunt onorat sa pot urma una din cele mai bune scoli din tara, Crystal Springs Uplands School in Hillsborough, California. Nu numai ca am colegi foarte incurajatori si intelegatori, dar porfesorii mei si administratia scolii ma sprijina foarte mult de asemenea. Pentru a ma putea concentra asupra sahului, mi s-a permis sa particip la ore online, si sa studiez si de unul singur. Este foarte dificil sa pastrez echilibru intre sah si scoala. Turneele rareori au loc in pauzele de scoala, si adesea trebuie sa lipsesc saptamani intregi pentru a lua parte la un turneu.

AK: Speri sa ajungi intr-o zi Campion Mondial?
DN: Majoritatea sahistilor seriosi viseaza sa ajunga Campioni Mondiali. In ultimii 200 de ani, acest vis a devenit realitate doar pentru cativa oameni.

AK:  Ce speri de la participarea la campionatul de anul acesta?
DN: Nu am mai avut incredibila experienta sa joc impotriva celor mai buni jucatori din tara intr-un singur turneu! Sunt singur ca indiferent cum voi juca, aceasta experienta ma va ajuta mult sa-mi imbunatatesc jocul.

AK: Mereu arati calm si linistit. Credeam ca jucatorii tineri sunt neastamparati si nervosi. Ce sfat poti sa le dai jucatorilor tineri in legatura cu asta?
DN: Sahul este un joc foarte serios, si oricine vrea sa obtina succes in sah trebuie sa trateze jocul cu respectul pe care il merita. Partidele serioase de sah sunt foarte solicitante si necesita cea mai mare rabdare si concentrare. I-as sfatui pe jucatorii care doresc sa ajunga sus sa-si pastreze calmul si concentrarea in timpul partidelor.

AK: Care este jucatorul tau favorit din toate timpurile?
DN: Am multi eroi diferiti in sah, dar daca ar fi sa aleg unul ar fi cu siguranta Gary Kasparov. Am avut privilegiul de a-l intalni si de a studia cu el, si il admir pentru stilul incredibil de dinamic si adancimea gandirii.

AK:  Cat timp acorzi studiului sahului?
DN: Studiez sah timp de cateva ore in fiecare zi. Uneori imi petrec intreaga zi la tabla.

AK:  Turneele de sah sunt ca munca. Pot fi stresante. Ce iti place sa faci ca sa te relaxezi?
DN:  Turneele de sah presupun intr-adevar munca grea. Imi place sa ies la plimbari lungi inainte sau dupa partide, si in general vorbind, este foarte important sa mentin un regim strict in timpul turneelor.

AK: Ce sfat le dai jucatorilor tineri care incearca sa iti calce pe urme?
DN:  Ca si in oricare alta profesie, doar dupa multi ani de practica si aparent munca momotona apar rezultatele care rasplatesc munca, indiferent daca aceasta consta in sute de sarituri in sala de gimnastica sau mii de note cantate la pian.

(SURSA: http://main.uschess.org/content/view/11141/628/ )