vineri, 15 aprilie 2011

Campionatul National de Juniori - 2011. Rezultate Runda 7, Perechi Runda 8. Grupele 12, 14, 16, 18, 20 ani

LA MULTI ANI ALEX!

Pentru a vedea imagini de la turneu, click AICI
sau AICI

Rezultate Runda 7. Perechi Runda 8
(16 aprilie, ora 15.00)

Baieti 12 ani

Rezultate runda 7

Campionatul National de Juniori - 2011. Rezultate Runda 7, Perechi Runda 8. Grupele de 8, 10 ani

Pentru a vedea imagini de la turneu, click AICI
sau AICI

Rezultate Runda 7. Perechi Runda 8
(16 aprilie, ora 15.00)

Baieti 8 ani
Rezultate runda7

Omul zilei de joi 14 aprilie 2011: Mihai Suba cucereste titlul de campion european de veterani la Aosta!

Update 18,30
Se confirma oficial si faptul ca Mihai Suba castiga titlul european la veterani!!! Mihai Suba castiga cu o jumatate de punct inaintea jucatorilorde pe locurile 2si 3. Felicitari Mihai Suba si iti multumim pentru tot ce ai facut, faci si vei face pentru sahul romanesc!
Mihai Suba reuseste cu un efort sublim "dubla" de mare slem la sah. Dupa titlul de campion mondial la veterani cucerit in 2008, vine si meritatul titlul de campion european in 2011, ca o incununare a prodigioasei cariere a longevivului jucatorului roman, care va implini pe 1 iunie 2011 venerabila varsta de 64 de ani! Putem la fel de bine sa spunem ca el este un "Korcinoi" al Romaniei, dar mai bine spunem ca este legenda vie a sahului romanesc, 
sahistul , MIHAI SUBA al Romaniei

 Mihai Suba a ales sa apere culorile ros, galben, albastre si la 63 de ani si cu rezultate remarcabile!

Matul zilei (520)

Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Interviu cu Daniel Naroditsky, cel mai tanar participant la Campionatul SUA 2011 (1)
danielNslide.jpgDaniel Naroditsky este la doar 15 ani Maestru International, autorul unei carti de sah si cel mai tanar participant la Campionatul SUA 2011, care incepe azi in Saint Louis.Campionatul de Copii al Turciei pe echipe 2011

Cifrele de mai jos sunt ametitoare. Este clar, prieteni, Turcia va deveni in cativa ani o mare putere in sah. Aveti putintica rabdare! Dar noi, noi ce facem?

Campionatul de Copii al Turciei pe echipe 2011, categoria de varsta sub 11 ani a inceput in Kemer (Antalya) marti, si are loc in perioada 12-17 aprilie. Mai mult de 1100 de cluburi de pe tot cuprinsul Turciei au incerca sa obtina dreptul de a participa la aceasta competitie. Anul acesta participa 288 jucatori repezentand 46 cluburi.

Video: Blitz cu Kasparov, aprilie 2011

Fostul Campion Mondial Gary Kasparov a participat la o actiune avand ca scop strangerea de fonduri in Naples, Florida. Dupa ce a invins 12 adversari intr-un simultan, el a jucat un mini-meci de blitz de 2 partide impotriva FM Marc Ghannoum. Rezultatul? Mai intrebati? In orice caz, este o placere sa-l urmaresti pe Kasparov jucand. Pacat ca nu putem auzi analiza de dupa partida, dar putem vdea majoritatrea mutarilor.

FOTOGRAFIA ZILEI: INCA UN PIC SI VINE VARA

Fotografia Zilei vine de la Openul Thailandei 2011, care are loc zilele acestea in Bangkokhttp://1.bp.blogspot.com/-fLbfuI8zwRo/TaVufDnAajI/AAAAAAAAnyA/66MrfrgmAIM/s1600/new.JPG


Gwaze a castigat zonalul african

Maestrul International Robert Gwaze (Zimbawe) a castigat proaspat incheiatul zonal de sah al Africii care a avut loc in Gaborone (Botswana), in perioada 1-9 aprilie. Gwaze a castigat primele 7 runde, a pierdut in runda a 8-a la sud-africanul IM Kenny Solomon si a remizat in ultima runda cu angolezul Eiberto.

IM Robert Gwaze. Copyright © 2001, Cathy Rogers.


CUPA "FELIX" 2011
Baden-Baden la al 6-lea titlu consecutiv in Germania

 Dieter Nisipeanu este din nou campion al Germaniei cu Baden-Baden

6th consecutive title for Baden-Baden Weekendul trecut OSC Baden-Baden a castigat cel de-al 6-lea titlu consecutiv in Schachbundesliga. In ziua in care starul echipei, Campionul Mondial Anand, a devenit parinte, Baden-Baden a invins pe Werder Bremen cu 5-3 in derbyul campionatului, iar o zi mai tarziu i-au zdrobit cu 7-1 pe Delmenhorst.

Miniatura zilei (251): Scandinava... demolata

Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.Garbap - Igor Berezovsky
USSR 1988 · Scandinavian Defense: Main Lines. Mieses Variation (B01)

Antrenamentul zilei [15.04.2011] Titanic... vals

Emanuel Lasker a gasit o frumoasa cale de a-si asigura castigul intr-o partida cu Max Euwe, care s-a jucat in anul 1936 la Nottingham.


Albul muta si castiga