vineri, 1 aprilie 2011

Matul zilei (506)



Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Campionatul European Individual - Aix-les-Bains 2011. Vineri 01.04.2011,Runda 10. PARTIDE LIVE


PARTIDE LIVE,
16.15 (ora Romaniei)

 Nota: numarul de masa la care se joaca in transmisia LIVE, 
nu coincide intotdeauna cu cel de concurs!

Dupa o zi de ieri, nefasta pentru jucatorii nostri, azi si maine ei vor mai avea doua probe de foc, in care "taisul sabiei" va fi hotarator pentru a castiga o medalie la acest turneu, sau clasarea pe un loc asigurant pentru viitoarea Cupa Mondiala. Le uram succes, si le tinem pumnii.
La masa 1, GM Mircea Parligras se va infrunta cu GM Sergei Zhigalko
La masa 16, GM Vladislav Nevednichy il va avea ca adversar pe GM Alexander Moiseenko
La masa 24, GM Dieter Nisipeanu va juca cu GM Sergei Azarov.
La masa 39, avand negrele, Lupulescu Costantin va avea o partida dificila impotriva  revelatiei moldovene, MI  Serghei Vedmediuc.
La masa 49, GM Marius Manolache va lupta si el cu negrele in dorinta de a se clasa pe un loc calificant, avand-ul ca adversar pe GM Bojan Vuckovic
In fine, dar nu in ultimul rand, la masa 2 este randul  GM Viorel Iordachescu de a-si masura fortele in fata GM Judit Polgar, in drumul sau spre castigarea laurilor europeni.
La masa 34, GM Victor Bologan, aflat intr-o cursa de recuperare, va afla dupa partida de azi cu GM Yannick Pelletier  daca va prinde un loc calificant la mondiale.

Succes Baieti!

Miniatura zilei (246): Dum-dum... miniatural







Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.



Jyrki Heikkinen - B Brown
CServe email 1996 · French Defense: Diemer-Duhm Gambit (C00)

Antrenamentul zilei [01.04.2011] Ivanchuk invins de Anand cu o combinatie de efect





Partida a avut loc la turneul de la Linares din anul 1998.


Negrul muta castiga

Cupa Grand Prix Iasi 2011 - etapa a-II-a, 31.03 - 03.04.2011

IM Filip Lucian, un impatimit admirator al turneelor Grand Prix Iasi
Rezultate runda 1. Perechi runda 2

Rezultate runda 1