marți, 22 martie 2011

Campionatul European Individual - Aix-les-Bains 2011 Rezultate Runda 1. Perechi Runda 2


Lista jucatori romani. 

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Marti 22 Martie 2011

UPDATE 20.10
4. First Saturday Martie 2011- Levente Vajda a terminat pe locul 2 grupa de GM
http://www.chessvibes.com/plaatjes/fs07/vajda.jpg
GM Levente Vajda (ELO 2508)- un nou rezultat foarte bun

Le Quang Liem a debutat in Bundesliga

GMLe Quang Liem2694-GMSwinkels Robin2478+ - -
GMWerle Jan2574-GMLe Quang Liem2694½ - ½

Numarul 44 mondial, vietnamezul Le Quang Liem a debutat weekendul trecut pentru echipa germana de sah Werder Bremen. 


Cum a aparut aceasta colaborare dintre tine si clubul german?

Matul zilei (496)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Szabo Gergely comenteaza o victorie superba reusita la CE de anul trecut, impotriva lui Mamedov Nidjat

Aseara incepand cu ora 19 am avut emisiune "Sah in Direct" la TVR R cu Marele Maestru Szabo Gergely. In filmuletele care urmeaza, Szabo Gergely a aratat o partida frumoasa si instructiva, victoria sa la Nidjat Mamedov obtinuta anul trecut la CE de la Rijeka (Croatia).

Click mai jos pentru a vedea partida Szabo Gergely (2525)- Mamedov Nidjat (AZE, 2623), cu explicatiile marelui maestru Szabo Gergely.

Campionatul European Individual - Aix-les-Bains 2011


 Partide LIVE,


Ii puteti urmari pe Petrisor Adrian la masa 21 , Victor Bologan vs Dragomirescu Robin masa 24, Manea Alexandru la masa 25,  Stanciu Alexandru Ovidiu masa 47. Dieter Nisipeanu joaca la masa 29.
Succes baietilor, dar si fetelor, deoarece am vazut-o pe lista participantilor si pe Alina L'Ami.

Lista participanti:

GENS UNA SUMUS - Faza pe Romania


"GENS UNA SUMUS", un vechi dicton latin, adoptat recent ca motto si de boardul FIDE, si rostit spre finalul Adunarii Generale Ordinare a FRSah de catre Dna Polihroniade, pare sa reflecte indeaproape si situatia sahului romanesc dupa aceasta intrunire.
Surprinzator pentru unul ca mine, ajuns intamplator printre multe nume grele ale sahului romanesc prezente la adunare. Sincer, ma asteptam la o alta desfasurare a evenimentului, mai ales ca stiam ca se va discuta problema neparticiparii echipei de baieti la Olimpiada, penibila situatie aparuta in ultima runda a Turneului de la Cotroceni, starea statutara sau nestatutara a conducerii federatiei, sau o dezbatere aprinsa a mai multor probleme cu care se confrunta in aceste vremuri miscarea sahista romaneasca.

Miniatura zilei (242): Alehin... la atacDupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.


Alexander Alekhine - Grigory Levenfish
St Petersburg 1912 · Benoni Defense: Benoni-Indian Defense (A43)

Antrenamentul zilei [22.03.2011] Neprevazut... de usor

Diagrama reproduce un final dintr-o partida Estrin-Katalymov, care s-a jucat in URSS in anul 1969.


Albul muta si castiga