vineri, 18 martie 2011

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Vineri 18 Martie 2011

Update 22.32

Sedinta Consiliului Director a  FRSah
    Curtea de Apel Bucuresti a repus in drepturi Consiliul Director al Federatiei Romane de Sah pana la judecarea recursului in dosarul 23533/3/2010.
In consecinta duminica , 20 martie  va avea loc prima sedinta  din acest an. Se va analiza activitatea Directoratului, a Colegiilor Centrale de Antrenori  si Arbitri din perioada  21 dec 2010- 19 ian 2011 si se vor lua masurile  organizatorice necesare pentru continuarea activitatii.


sursa frsah.ro

Memorial "VICTOR CIOCALTEA" Editia XXVIII-a. Open General. Rezultate Runda 7. Perechi Runda 8


Raducanu Andrei-Augustin vs. Petrescu Cristian 
  un meci de clasa, la prima masa.

Rezultate Runda 7

Matul zilei (492)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Video: Ivanchuk il invinge pe Carlsen la sah rapid, la Amber 2011

Vassily Ivanchuk isi explica victoria la sah rapid impotriva lui Magnus Carlsen. Este o oportunitate rara de a-l auzi pe Ivanchuk analizand.

Video: Grischuk explica doua partide de la Amber 2011

Alexander Grischuk isi arata marea victorie din runda 1 la Vladimir Kramnik, la sah orb. A fost probabil partida rundei 1. De asemenea, Grischuk vorbeste si despre partida de sah orb din runda a 2-a, cand a scapat ca prin urechile acului de infrangere la Gelfand, ba mai mult, chiar a castigat.

Video: Vugar Gashimov-Anish Giri, sah orb la Amber 2011

In urmatorul video Vugar Gashimov vorbeste despre excelenta sa realizare din runda a 3-a de la Amber 2011, victoria la sah orb in partida cu Anish Giri.

Miniatura zilei (241): Galop... de sanatateDupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.Alexander Onischuk - Aleksandar Kovacevic
It (open) 1991 · English Opening: King's English Variation. Three Knights System General (A27)

Antrenamentul zilei [18.03.2011] Atac... bifurcat

Eliskases a castigat frumos din pozitia de mai jos intr-o partida jucata in anul 1935 la Varsovia contra lui Muffang .


Albul muta si castiga