marți, 15 martie 2011

Memorial "VICTOR CIOCALTEA" Editia XXVIII-a. Open General. Rezultate Runda 4. Perechi Runda 5

Rezultate runda 4

Tulcea: Vlad Vatră campion pe tabla cu 64 de pătrate


Vlad Vatră

Vlad studiază şahul de doi ani la Palatul Copiilor dar a reuşit până în prezent să se afirme la toate concursurile la care a participat. Când nu joacă şah, Vlad merge la dansuri.

Matul zilei (489)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Memorialul"Victor Ciocaltea" - Turneul de Mari Maestri, Bucuresti 25.03 - 04.04.2011

MEMORIAL
“VICTOR CIOCALTEA”
                               Editia a XXVIII - a
TURNEUL DE MARI MAESTRI
                               25.03 – 04.04. 2011
    La cea de-a XXVIII-a ediţie a prestigiosului Memorial Victor Ciocâltea, organizat de FRŞah şi RATB între 25 martie-4 aprilie la Hotelul  Olimpia- Sala  de protocol, ţara noastră va fi reprezentată de un grup de şapte jucători:  Marii Maeştri Andrei Murariu (câştigătorul de anul trecut), Gergely Andras Gyula Szabo, Bela Badea, Maestrul Internaţional Lucian Miron, Maestrii FIDE  Daniel Baratosi si Tiberiu Georgescu, şi Maestrul Bogdan Posedaru .
De peste hotare au fost invitaţi: Marele Maestru Vadim Shishkin (Ucraina), Maeştrii Internaţionali Marcin Tazbir , Arcadiusz Leniart (Polonia) , Mattias  Thesing ( Germania) si Ruslan Soltanici ( Moldova).
  
Memorial Victor Ciocâltea
Bucureşti (Hotel Olimpia) 
25 martie – 4 aprilie 2011

Video: Efim Geller si Scoala Sovietica de Sah

http://www.chessgames.com/portraits/efimgeller.jpg
Efim Geller 1925-1998

Dupa o scurta perioada in care Bobby Fischer a fost Campion Mondial, Uniunea Sovietica si-a recastigat suprematia in sah...

Tara minunata. Turnee reusite. Oameni pe masura.Nici nu stiam ca traiesc intr-o tara in care nimic nu este rau, nimic nu este putred, nimic nu este gresit. Ba din contra, totul este perfect. Chiar si lucrurile care nu exista, capata in aceste gradini carpatine, o intruchipare benefica bunului mers al societatii in care traim.

Chess Vibes: Jucatoarele au intrat in greva la Turneul International Feminin Cotroceni 2011

Iata, noi si noi reactii pe marginea epilogului Turneului International Cotroceni apar pe cele mai cunoscute siteuri de sah din lume, si noi continuam sa vi le prezentam...

Players go on strike in Romanian women's tournament

Turneul International Feminin Cotroceni de Sah, disputat in perioada 1-11 martie in Bucuresti, Romania, a avut un finish neobisnuit. Cele 10 participante au intrat in greva inainte de a se juca ultima runda, protestand impotriva organizatorului de turneu. Printre ele s-au aflat vedete ale sahului feminin mondial precum Anna Zatonskih, cea mai buna jucatoare poloneza de Monika Socko, Valentina Gunina si ambele surori Muzychuk.
Turneul inchis feminin s-a aflat la editia a 2-a, si a avut la start urmatoarele participante:

Stefan Baciu- o parere obiectiva despre Turneul International Cotroceni din partea unui ziarist profesionist

de Baciu Stefan
comentariu aparut pe forumul rochess
http://iulianceausescu.files.wordpress.com/2010/04/baciu_stefan_turneul_ziaristilor2010.jpg

Stefan Baciu, Maestru Fide, ziarist de un profesionalism indiscutabil si un om integru

Am citit, intre altele, prezentarea facuta pe site-ul europe-echecs si trebuie sa recunosc ca, dincolo de comentariile facute runda de runda, m-a impresionat modul in care a fost descris locul (Palatul Cotroceni) in care s-a jucat acest turneu.

Din basmele populare ale sahului romanesc (2)

de Anuta Laurentiu- articol aparut pe forumul rochess

Capitolul 2 - ADEVARUL DESPRE VALOAREA UNUI MF DE MUCAVA

Proaspatul MF, Costin Petrica, sahist inca tanar la cei 57 de ani, a decis sa ia viata (pardon-sahul) in piept si sa se descurce fara proptele si relatii, dar s-a dovedit o incercare cu mult peste puterile sale (adica ELO-ul si titlul international proaspat obtinut : MF 2301 ).

http://www.satmareanul.net/wp-content/uploads/2010/12/Costin-Petrica.jpg

Din basmele populare ale sahului romanesc (1)

de Anuta Laurentiu- articol aparut pe forumul rochess

Capitolul 1 -ASCENSIUNEA


A fostodata un CM cam la 871 CIV-ul si respectabila varsta de 53 de anisori.Era in vremurile
inca fericite ale lui 2006, cand tanarul plin de entuziasm sahist s-a hotarat ca a venit timpul sa-si faca un rost in viata sahista si sa-si faca un ELO.

http://www.cartipentrucopii.ro/images/Cele%20mai%20frumoase%20basme%20romanesti.jpg

Capcane in deschidere (316): Planul Marshall... reusesteAm deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


Erik Sparenberg vs. Den Heeten
Nijmegen 2001 · Ruy Lopez, Marshall counter-attack (C89)

Antrenamentul zilei [15.03.2011] Atac... la doua porti


Pozitie din finalul unei partide Darga - Duckstein, disputata la Lucerna in anul 1963.