luni, 14 martie 2011

Memorial "VICTOR CIOCALTEA" Editia XXVIII-a. Open General. Rezultate Runda 3. Perechi Runda 4


Click aici pentru a viziona un album foto

Rezultate Runda 3 

Matul zilei (488)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Drept la replica: Dan Pasarelu raspunde acuzatiilor legate de organizarea Turneului International Feminin Cotroceni 2011

Intr-un drept la replica primit pe un mail personal si aparut si pe forumul rochess, Dan Pasarelu raspunde la acuzatiile aparute intr-un interviu aparut in limba engleza pe siteul Chess in Translation, interviu pe carel-am tradus si noi pentru blogul Sah cu Ceausescu, intrucat am considerat ca este de interes general.
http://iulianceausescu.blogspot.com/2011/03/turneul-international-feminin-cotroceni_13.html
http://iulianceausescu.blogspot.com/2011/03/turneul-international-feminin-cotroceni_13.html 
Eforturile constructiei unui asemenea turneu ca cel de la Cotroceni sunt uriase. Participa echipe de oameni din multe zone de activitate si chiar din multe colturi ale lumii, dupa se poate vedea, daca se da un simplu search pe Internet.
http://www.chessintranslation.com/wp-content/uploads/2011/03/Dan-Pasarelu-300x168.jpg
Dan Pasarelu

Miniatura zilei (239): Hipnotism... marca Tal


Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.


Mikhail Tal -Wolfgang Uhlmann
Herceg Novi 1970 · Hungarian Opening: General (A00)

Antrenamentul zilei [14.03.2011] Regat... hipic

Un final foarte interesant dintr-o partida Stuart Conquest - Nicolas Giffard, care s-a jucat la Megeve in anul 1995.