luni, 7 martie 2011

Aronian despre hobbyurile sale

Muzica, in special cea clasica si jazz, este printre hobbyurile Marelui Maestru Levon Aronian.

Anand despre Humpy Koneru


"Humpy trebuie sa fie mereu in alerta in ceea ce priveste posibilitatile tactice ale pozitiei" Anand

Alexandria: Irina Ioana Pavelescu este campioană judeţeană la şah la nouă ani


Irina Ioana Pavelescu

Joacă şah de numai doi ani dar a reuşit să obţină un rezultat foarte bun, care reprezintă o premieră în judeţ, pentru vârsta ei.

Matul zilei (481)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

În goana după vameşi, mascaţii au descins din greşeală între şahişti

Un grup de mascaţi care avea misiunea să ridice mai mulţi vameşi de la Albiţa a descins, din greşeală, într-un club de şah. Mascaţii au fost, se pare, derutaţi de faptul că vameşii le-au fost prezentaţi de superiori drept pioni, cai sau ture.


mascati_la_club_de_sah

Turnee viitoare in Romania

*Actualizare calendar in 07 martie 2011, ora 09,20
pana in luna aprilie*
Pentru a putea sa va ghidati mai bine sau sa urmariti turneele care vor fi organizate in Romania in lunile viitoare , am adus mai aproape aceasta rubrica de turnee care se vor desfasura in viitorul apropiat. Aveti aici cateva informatii de baza, si informatii  de la organizatori, precum si prospectul complet al competitiei, acolo unde suntem in posesia lui. Asadar pentru a putea sa va gasiti si dumneavoastra turneul aici, si mai ales pentru ca altii sa va gaseasca si sa ajunga la turneele organizate de  dumneavoastra, ne puteti trimite cateva repere si chiar un prospect, acolo unde el exista. Venim in sprijinul organizatorilor de turnee si manifestari sahiste, pentru a aduce in fata cititorilor si a tuturor pasionatilor de sah, reperele urmatoarelor intreceri sahiste din Romania. 

Pentru a ne putea trimite datele despre competitia pe care dumneavoastra o organizati, puteti trimite un email la una din adresele:
iulian32gr@yahoo.com sau costin_beiu2001@yahoo.com sau rodantero@yahoo.com

Suntem alaturi de orice inseamna sah in Romania si asteptam la aceste adrese si rezultatele de la competitii sahiste, impresii sau ceea ce doriti dumneavoastra cititorii sa ne transmiteti. Asteptam semnalele dumneavoastra si nu uitati ca stradaniile si eforturile de a incerca sa organizati un eveniment sahist nu sunt complete daca nu sunt vazute si citite, impartasite si gustate de iubitorii sahului romanesc. Numai in acest mod putem sa aducem cat mai multi oameni catre sah  iar  competitiile noastre sa fie populate de cati mai multi sahisti, chiar peste asteptarile noastre cele mai optimiste! Nu uitati ca numai asa putem sa ii facem si pe altii sa aibe in fiecare zi pofta de viata si de sah!

Turneele lunii Martie 2011

Turneul International de Sah COTROCENI, Rezultate Runda 5. Perechi Runda 6CLICK AICI PENTRU A URMARI RUNDA A 6-A LIVE,  LUNI 07 MARTIE INCEPAND CU ORA 14.30 !!! 


Rezultate runda 5

Capcane in deschidere (313): Iuteala de mana... face o noua victimaAm deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


Luc Vingerhoets 2054 - Kjell Spaens 1932
Namur Open 2007 · Scandinavian Defense (B01)

Antrenamentul zilei [07.03.2011] Mat... opac

O finalizare dintr-o partida amicala disputata in anul 1980 intre Borisov si Imerfreis.

Turneul International de Sah COTROCENI, Program Runde                               Program Runde si Rezultate rundele 1-9


Festivalul International de Sah ,,Memorial Victor Ciocaltea,,OPEN COPII -2011. Rezultate Runda 7. CLASAMENT FINAL.
 Click aici pentru a vedea imagini de la festivitatea de premiere.

Rezultate runda 7