miercuri, 2 martie 2011

Matul zilei (476)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Hikaru Nakamura in Memphis: interviu cu Omul care a primit Cheia orasului Memphis


http://main.uschess.org/images/stories/CLO/02.11/hikaru/memphislead225.jpg
Nakamura a primit cheia orasului Memphis la primarie.

Craiova: Copiii spun: „Nu ne naştem genii, devenim genii“


                  Craiova 48 de copii şi tineri, din trei ţări, comunică prin limbajul universal al şahului

Zeci de elevi din România, dar şi din Franţa şi Italia s-au adunat la Colegiul Gheorghe Chiţu în Craiova, pentru a promova şahul în cadrul proiectului „Nu ne naştem genii, devenim genii“, accesat de Primăria Şimnicu de Sus.

Miniatura zilei (235): Un gambit interesant in Partida Italiana


Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.Jiri Pelikan - Ludwig Rellstab
Berlin (Germany) 1961 · Italian Game: Scotch Gambit. Nakhmanson Gambit (C56)

Antrenamentul zilei [02.03.2011] Nisipeanu ataca... si castiga
Dieter Nisipeanu a reusit sa castige foarte frumos din pozitia de mai jos, intr-o partida jucata contra lui Levon Aronian, care s-a jucat la Memorialul Ciocaltea in anul 1998.