vineri, 25 februarie 2011

Matul zilei (471)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Levon Aronian: "Antrenamentul fizic este necesar pentru sahisti"

Levon Aronian a declarat ca in prezent isi petrece 4 ore pe zi antrenandu-se la sah, respectiv 2 ore pe zi pentru antrenamente fizice. El se afla in Tsaghkadzor, unde se pregateste pentru Meciurile Candidatilor ce vor incepe in luna mai..

http://media.panarmenian.net/media/issue/62432/photo/big_photo_62432_e02d800ab.jpg


Video: Kasparov versus Karpov, Lyon 1990

Videoul de azi este o prezentare de aproape 3 ore a Meciului pentru Campionatul Mondial din 1990 dintre Garry Kasparov si Anatoly Karpov.

Capcane in deschidere (310): Pur... si simpluAm deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


Serghei Azarov 2445 - Dennis Breder 2220
EU Champ. U18 · Murreck 1998 · Sicilian: 2.c3 (B22)

Antrenamentul zilei [25.02.2011] Surpriza... neagra
Un nou exercitiu in care avantajul material nu e suficient pentru evitarea infrangerii.


Negrul muta si castiga

CUPA CSS2 - SAH PRACTIC (Rezultate finale). BLITZ.


Frumosi si Inteligenti