luni, 21 februarie 2011

Matul zilei (467)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Luni 21 februarie 2011

Update 16,59
6.Iasi: Cupa Moldovei pe echipe a plecat in Republica Moldova.

Cupa Moldovei a debutat pe 17 Februarie in Sala Mare a Primariei Iasi, in prezenta Presedintelui ISCU Alexander Kostyev si a Vicepresedintelui ECU Ion-Serban Dobronauteanu.Au participat elevi din Irlanda, Muntenegru, Bulgaria, Ungaria, Moldova si Romania. 

Revansa lui Nakamura in fata lui Carlsen.

Moscova, Campionatul mondial de blitz: Revansa lui Nakamura in fata lui Carlsen .In prima partida, jucata chiar in runda I, negrele lui Carlsen au castigat, insa in partida cu piesele inversate, jucata in runda 20, s-au schimbat rolurile si dorul de revansa al americanului Nakamura a fost materializat clar pe tabla.

"SAH CU CEAUSESCU" PE YOU TUBE- INDEX FILMULETE UPLOADATE

"SAH CU CEAUSESCU" PE YOU TUBE- INDEX EMISIUNI UPLOADATE

http://iulianceausescu.files.wordpress.com/2010/02/blog-chess-adv-sport-may2009.jpg

UPDATE 09.05.2011

Capcane in deschidere (308): Cheparinov... bulgarit in deschidereAm deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


Zenon Franco-Ocampos 2519 - Ivan Cheparinov 2621
XIII Dos Hermanas International 2005 · Indian Game: Anti-Nimzo-indian (E10)

Antrenamentul zilei [21.02.2011] Negru... pal
Dupa o perioda indelungata de pauza (cauzata de unele probleme de sanatate) revin cu rubricile obisnuite. Azi va prezint un exercitiu tactic.