sâmbătă, 12 februarie 2011

Fotografia zilei de Sambata 12 Februarie 2011 - Viata de caine la Sarata Monteoru...

Bethoveen la Sarata- Monteoru?

Oare pe cine asteapta Saint Bernard-ul de la Sarata- Monteoru? 
Foto: Roxana Anton  

Sarata Monteoru: Campionatul national individual feminin si masculin - Runda 1 rezultate, runda 2 perechi


Campionatele nationale de sah pentru seniori si senioare,  Sarata-Monteoru 2011

Declaratia zilei: Indiferent cat de bun jucator esti, trebuie sa respecti principiile de baza ale sahului, punandu-ti regele la adapost din centru si efectuand rocada!

 
Sa luam aminte si sa invatam de la Gata Kamsky!

Declaratia zilei vine dupa senzationala victorie a vietnamezului Le Quang 2664 in fata unuia dintre cei 8 candidati la titlul mondial, Gata Kamsky 2730. Am gasit o declaratie sincera si plina de invataminte a americanului Kamsky, care in cateva cuvinte ne aduce cauzele principale ale infrangerii usturatoare de ieri. Avem tot respectul pentru Kamsky, care este un jucator adevarat, care prefera sa joace multe openuri importante si grele, unde isi poate pune in valoare spiritul sau de luptator si forta sa de joc.Sa luam aminte si sa invatam de la Gata Kamsky!

 Kamsky un jucator care stie sa piarda frumos la Aeroflot 2011

Matul zilei (458)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Sarata Monteoru: Campionatul national individual feminin si masculin - Lista de start, runda 1

Campionatul national de sah-seniori-2011 


Campionii Costica Lupulescu si Luminita Elena Cosma au de aparat titlurile nationale obtinute in 2010

 

Luke McShane a aratat o forma superba in ultimele luni

Superba forma aratata de catre Luke McShane la a continuat la Wijk aan Zee unde a triumfat in Grupa B si si-a asigurat o invitatie pentru Grupa A de anul viitor.
 Navara si McShane au facut remiza in ultima runda la Wijk aan Zee si s-au calificat impreuna pentru Grupa A de la anul

Dupa un start ca din pusca cu 5 din 6, jucatorul component al nationalei Angliei a pierdut un pic din ritm dar datorita victoriei de mai jos obtinuta impotriva fostului campion mondial de juniori Wesley So, a intrat inaintea ultimei runde pe pozitie de co-lider impruna cu David Navara si a jucat impotriva cehului cu negrul pentru locul 1.
McShane a ramas fidel deschiderii sale prefeerate Apararea Indiana si a reusit sa reziste unei presiuni pozitionale puternice, obtinand pana la urma remiza de care avea nevoie pentru a castiga turneul conform criteriilor de departajare. Navara a primit de asemenea un loc in Grupa A de la anul.
In partida urmatoare Mc Shane sacrifica un pion in deschidere, continuarea standard fiind 7.cxd5 cxd5 8.Bg5 is standard. In Grupa A Nakamura a jucat intr-una dintre partidele sale 6...Ne7 7.Nge2 Bg4!? si a realizat o victorie vitala.

Vassily Ivanchuk: "Inca mai pot sa devin Campion Mondial!" (1) Senzationala victorie obtinuta de catre Vassily Ivanchuk la Gibraltar (9 puncte din 10 partide- a lasat doar 2 remize-,cu o performanta ELO de 2968), care l-a urcat pe locul 5 in listele provizorii ELO, ne-a reamintit tuturor de enormul sau talent, iar recentul sau lung interviu acordat siteului ucrainian Zaxid.net raspunde la o intrebare pe care si-au pus-o multi: de ce un geniu precum Ivanchuk nu a reusit niciodata sa ajunga sa joace intr-un meci penrtru titlul de Campion Mondial?Un fantastic interviu cu Ivanchuk a aparut acum cateva zile pe siteul Chess in Translation

"Furculita" lui Petrosian

In timpul apreciatei sale cariere sahiste, Campionul Mondial Tigran Petrosian a realizat doua superbe combinatii avand acelasi motiv geometric.

http://www.armchess.am/gifs/p18.jpg

Tigran Petrosian - Vladimir Simagin, Moscova, 1956

Aeroflot: Uimitorul Le Quang castiga clar si rapid in fata lui Kamsky!

LeLlO partida foarte importanta a rundei 4-a, a adus un invingator neasteptat de repede, mai ales ca era un meci al marilor ambitii. Le Quang 2664 a castigat anul trecut Aeroflotul, iar Kamsky 2730 avea nevoie de o victorie la Moscova sau o clasare cat mai buna in cel mai puternic turneu open din lume, la ora actuala. Anul trecut Quang a fost surpriza uimitoare a Aeroflotului 2010, castigand cel mai tare turneu Open din lume, cum este considerat. Daca Gibraltarul este considerat ca cel mai spectaculos si frumos festival, Moscova Open are cea mai numeroasa participare si destul de puternica, Aeroflotul este de departe cel mai puternic Open din lume.  

Le Quang 2664 vrea sa realizeze in premiera dubla la Aeroflot, chiar si consecutiva!

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Sambata 12 Februarie 2011

Update 02,41
6.Campionatul national Femin si Masculin, Moldova: rezultatele Finalelor inchise, fete runda 4, baieti runda 5 - Vasile Sanduleac si Elena Coada liderii campionatului national
 
Vasile Sanduleac si  Elena Coada conduc in clasamente

Marele maestru Vasile Sanduleac conduce clasamentul dupa runda a cincea din cadrul campionatului national masculin. El totalizeaza 4 puncte din 5 posibile, fiind urmat de maestrul international Boris Nevednicii si Alexandr Eletchii, care au cate 3,5 puncte la activ. . In turneul feminin, prima in clasament este in continuare Elena Coada, care are 3,5 puncte din 4. Pe locul doi se afla Svetlana Petrenko si Olga Hicu cu 3 puncte.