miercuri, 9 februarie 2011

Matul zilei (455)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Neamţ:Ingrid Ruxandra Blaj, mica regină a şahului nemţean

Fetiţa este prima sportivă din judeţ care a obţinut, la doar 9 ani, categoria a II-a la această disciplină. A fost de două ori campioană judeţeană şi visează la Naţionale. A început să practice „sportul minţii“ încă din clasa I, atunci când mama ei a înscris-o la clubul „Pionul“ de la Palatul Copiilor, sub coordonarea profesorului Vasile Corduneanu.
                                                     

             Ingrid Ruxandra Blaj

Techirghiol: Câştigători surpriză la "Cupa de iarna" la sah rapid

Sâmbătă, 5 februarie 2011, Clubul Sportiv Victoria şi Primăria Techirghiol au organizat prima ediţie a "Cupei de Iarnă" la şah rapid pentru juniori, seniori şi veterani, conform comunicatului dat de primăria oraşului Techirghiol.Desfăşurat de-a lungul a 7 runde, fiecare jucător a avut la dispoziţie 25 de minute timp de gândire pentru întreaga partidă. Concursul a fost arbitrat cu competenţă de arbitrul internaţional Andrei Furcă, ajutat de Olăraşu Nicolae, Cazacu Ion  şi Alexandru Ercsei şi s-a bucurat  de o participare numeroasă la un turneu unde director a fost IM Mircea Pavlov.
IM Mircea Pavlov -  
Directorul turneului de sah rapid "Cupa de Iarna"

Peste 90 de sportivi şi părinţi-spectatori din Constanţa, Mangalia, Costineşti, Cernavodă, Eforie şi Techirghiol au participat la palpitanta luptă pentru desemnarea celor mai buni, dar şi cei mai rapizi şahişti.