duminică, 30 ianuarie 2011

Matul zilei (445)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

O minte geniala


Mintea lui Kasparov a fost mereu mintea unui geniu

Abilitatea de a calcula este una dintre multele abilitati care determina rezultatul unei partide de sah, dar este una importanta.
Inca de la prima aparitie ca elev la antrenamentele fostului campion mondial Mikhail Botvinnik, abilitatea lui Gary Kasparov de a calcula secvente lungi de mutari a uimit pe toata lumea.

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Duminica 30 ianuarie 2011

Update 20,52
4. Wijk aan Zee, Tata Steel Chess Tournament: Rezultate finale gr. A, B si C. Danielle Vocaturo, elevul lui Mihail Marin castiga, grupa C si va promova in grupa B in 2012.

O partida instructiva intr-un Benoni Ceh


Partida urmatoare este una instructiva din mai multe motive. In primul rand este o buna introducere la Benoni Ceh cu idei comentate, rezultand un material suficient chiar pentru cei care doresc sa se apuce sa joace aceasta deschidere imediat. Un alt motiv pentru care acest joc este instructiv il reprezinta planurile interesante pe care le gaseste Negrul. Din punct de vedere estetic produce o impresie puternica manevra nebunului pentru a ajunge pe un camp ideal, manevra care include motive geometrice. 
Aka Hoffman un maestru respectat 

Zaderman (2212) - Hoffman(2334) [A56]

GM Simon Williams comenteaza anul acesta festivalul de la Gibraltar

Marele maestru Simon Williams este de anul acesta noul comentator al festivalului de la Gibraltar.
Jucand sah de la 6 ani, Simon a devenit GM la 27 ani in 2008. El avea titlul de IM inca din 1998. Anul trecut in decembrie el a castigat openul de la London Chess Classic la egalitate de puncte cu Gawain Jones.
Simon are cunostinte extrem de vaste despre sah, a scris deja 7 carti si a produs 3 DVD-uri."Am destul de multa experienta in a vorbi despre sah", spune el, in timp ce se pregateste sa castige si mai multa experienta comentand de la Gibraltar Masters avand alaturi invitati de calibrul lui GM Nigel Short.
Gibraltar Simon Williams 3
Nigel Short si Simon Williams