joi, 6 ianuarie 2011

Matul zilei (421)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

"SAH IN DIRECT" LA TVR R azi de la ora 17!

AZI DE LA ORA 17 VA AVEA LOC O NOUA EDITIE A EMISIUNII-SHOW "SAH IN DIRECT" PE TVR R! In cadrul acestei emisiuni, Maestrul FIDE Dinu Dumitru Daniel va intalni un nou adversar, dupa ce a eliminat anterior 4 adversari.
Va reusi FM Dinu Dumitru Daniel sa elimine si al 5-lea adversar?

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Joi 06 ianuarie 2011

AZI DE LA ORA 17 VA AVEA LOC O NOUA EDITIE A EMISIUNII-SHOW "SAH IN DIRECT" PE TVR R!   CLICK AICI PENTRU A AFLA CUM SE POATE URMARI EMISIUNEA

O frumoasa realizare strategica a lui Peter Leko, pe cand avea 12 ani

Iata o partida frumoasa castigata de catre vitorul Mare Maestru Peter Leko pe cand avea doar 12 ani! Nu scapati din ochi nebunul de campuri albe al Albului!
http://2.bp.blogspot.com/_F3bGWG1wPxg/TRotUH2t-OI/AAAAAAAAAvM/XSI0lkWH2P0/s1600/Leko%252CPeter_1992_Duisburg.jpg
Asa arata Peter Leko in 1992, la 12 ani

Din mai multe puncte de vedere, este o partida tipica a erei moderne in sah. Din punct de vedere strategic, jocul Albului nu a fost prea complicat, dar cheia succesului a fost exploatarea slabiciunilor Negrului in urma unui joc tactic exact, in urma unor variante calculate corect. Albul a atacat primul iar contrajocul Negrului a venit prea lent. Bobby Fischer obisnuia sa castige multe partide in acest mod!

Leko,Peter (2460) - Ruzele,D (2340) [C11]
Debrecen, 1992

Vladimir Kramnik despre anul 2010 (2)

Dar, nu te-ai schimbat in ultima vreme? Practic nu te-am mai vazut sa iti asumi asemenea riscuri- sa sacrifici pur si simplu o figura avand doar sanse vagi de atac.

Da, poate nervii mei sunt la pamant?
Poate fi asta?
No, glumesc.

Sahul in India in 2010- o analiza retrospectiva

chess india
Urmand exemplul altor federatii, Federatia de Sah a Indiei a publicat un articol in care sunt analizate punctele cheie ale anului 2010, precum si asteptarile pentru anul 2011.

Sahul in India merge inainte

Capcane in deschidere (307): Cunoaste-ti teoria... ca pe tine insuti

Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


Hannes Stefansson 2455 - Jelen Iztok 2425
EU Team Champ. 1992 · Sicilian: Pelikan and Sveshnikov Variations (B33)

Antrenamentul zilei [06.01.2011] Mat... in prizonierat
Exercitiul de azi se termina cu mat.


Albul muta si castiga