marți, 4 ianuarie 2011

Reggio Emilia Live!

Live chess broadcast powered by ChessBomb and Chessdom

Short, rasturnare spectaculoasa de situatie in partida cu Morozevic

http://www.ippogrifoscacchi.it/imagenes/Giocatori/Short.jpghttp://www.ippogrifoscacchi.it/imagenes/Giocatori/Morozevich.jpg
Una dintre cele mai interesante partide jucate pana acum la Reggio Emilia a fost Short-Morozevic, o partida cu o intorsatura spectaculoasa de situatie. Dupa ce a impresionat la London Chess Classic nu prin joc (a iesit pe ultimul loc) ci prin prestatiile la conferintele de presa, Nigel Short a aratat ca inca mai este competitiv la nivel inalt, incepand la Reggio Emilia cu 2 victorii in primele 2 runde. Morozevic continua sa se afle intr-un con de umbra, si s-ar putea sa-l vedem scazand curand sub cota ELO 2700.
Ca un material auxiliar la aceasta partida, am pus ieri pe blog un video cu Nigel Short in care acesta prezinta partida de mai jos: (CLICK AICI PENTRU VIDEO)

Video: Nakamura-Carlsen, meci amical de blitz (fragment)

Imediat dupa Campionatul Mondial de Blitz de la Moscova, din noiembrie 2010, in noaptea urmatoare, Nakamura si Carlsen s-au angajat intr-un meci de blitz care a durat multe ore, cei doi jucand nu mai putin de 40 de partide! Nu se stie care a fost scorul final, dar putem totusi vedea un fragment din aceasta disputa:

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Marti 04 ianuarie 2011

UPDATE 18.35
5. Hastings: Andrei Istratescu a urcat pe locul 2-4 dupa victoria la Kotronias 
 Clasament dupa 7 runde (partea superioara)

Matul zilei (419)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Video: Interviu cu Nisipeanu imediat dupa victoria la Topalov de la M-Tel Masters 2007

In videoul urmator il puteti urmari pe Liviu-Dieter Nisipeanu acordand un interviu lui Robert Fontaine dupa victoria obtinuta impotriva lui Topalov la M-Tel Masters 2007.

AICI PUTETI VEDEA PARTIDA

Capcane in deschidere (306): Seniorii razboiului... la tabla
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


Richard Wicklund Hansen 2025 - Vladimir Bagirov 2495
World Champ. Seniors 1997 · Alekhine's defence: Chase variation and lines with early Nc3 (B02)

Antrenamentul zilei [04.01.2011] Eseu... transformat
Azi un exercitiu de final.


Albul muta si castiga