luni, 3 ianuarie 2011

Trofeul Revelionului- clasament final

Trofeul Revelionului a avut loc la Calimanesti-Caciulata in perioada 28 dec. 2010 - 2 ian. 2011. Turneul s-a desfasurat in sistem elvetian, pe durata a 7 runde de sah rapid.
 Clasamente Finale:

Video: Nigel Short isi analizeaza victoria la Morozevici din runda 2 de la Reggio Emilia

Video: Nigel Short isi analizeaza victoria la Morozevici din runda 2 de la Reggio Emilia

Matul zilei (418)
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Elena Pârţac, asul Moldovei pe tabla de şah

Indiferent dacă a consemnat evoluţii mai bune sau mai proaste la diverse competiţii, şahistei Elenei Pârţac nu-i dispare niciodată zâmbetul de pe buze. Şahul moldovenesc este una din puţinele probe în care sportivii pot obţine performanţe fără a fi promovaţi insistent de mass-media, de antrenori sau părinţi.

Elena Pârțac în așteptarea adversarilor
tudor.iovu@adevarulholding.ro : Elena Pârțac în așteptarea adversarilor

Probleme de logica la inceput de saptamana (66)

Cred ca la inceput de saptamana cand nici iarba nu creste, un imbold primit din partea unor probleme de logica ar fi binevenit pentru "demarajul" mintal necesar unei noi saptamani. Sper sa fiti mai inspirati decat sunt eu lunea.


Problema 1

Miniatura zilei (229): Subtilitatile francezei... il pun in dificultate pe Hubner!Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Maus Soenke - Robert Huebner
Lugano Open 1989 · French: 3.Nc3 Bb4: Main Line: 7.h4 and 7.Qg4 (C18)

Antrenamentul zilei [03.01.2011] Inceput de an... sfarsit de capitol
Spectacol dintr-o partida amicala jucata in 1902 intre Zeipel si Arnegaard.


Albul muta si castiga