joi, 18 august 2011

Ne-a parasit un mare sahist si un mare OM, Corneliu Butnariu

http://www.frsah.ro/images/listing_photos/183_corneliubutnaru.jpg
                                                             CORNELIU BUTNARIU
                                           5 ianuarie 1925 - 16 august 2011
  
        În dimineaţa zilei de 16 august şahul românesc a suferit o grea pierdere prin dispariţia antrenorului emerit Corneliu Butnariu, membru de onoare al Federaţiei Române de Şah. Numele maestrului Butnariu este sinonim cu existenţa şcolii ploieştene de şah pe care a slujit-o cu un devotament desăvîrşit mai bine de jumătate de secol în calitate de antrenor, jucător şi conducător al clubului Petrolul. Numele lui Corneliu Butnariu este asociat în primul rând cu nenumăratele generaţii de jucători crescute şi şlefuite cu abnegaţie şi pricepere. Dintre aceştia amintim, în ordine alfabetică, pe Anca Andriana, Andrei Cioară, Alexandru Constantin, Daniela Doboş, Dragoş Dumitrescu, Raluca Erhan, Alexandru Gociman, Daniel Hristodorescu, Monica Mânicuţă, Andreea Negulescu, Mihaela Sandu, Sânziana Todirel, Lucian Vasilescu şi lista poate continua cu multe alte nume de jucători valoroşi.

Remarcabila activitate de antrenor a lui Corneliu Butnariu a fost desfăşurată în paralel cu o valoroasă carieră de jucător la tabla de şah, acolo unde a deţinut titlurile de Maestru FIDE şi Maestru al sportului. Dintre rezultatele notabile amintim participarea în marea echipă a Petrolului Ploieşti alături de Maria Albuleţ, Margareta Perevoznic, Florin Gheorghiu, Corvin Radovici, Adrian Negulescu, Carol Partoş, şi cu care a ieşit campion al României de mai multe ori.

Nu în ultimul rând trebuie amintită şi activitatea de conducător al secţiei de şah a CS Petrolul Ploieşti, activitate ce a completat desăvârşit o viaţă dedicată jocului minţii.

Dumnezeu să-l ierte!

sursa : site FRSah

Un comentariu: