joi, 2 iunie 2011

Vom avea un meci Kasparov - Short

Sunt sanse mari sa il vedem din nou pe Garry Kasparov intr-un nou meci de sah rapid, de data asta impotriva fostului sau adversar intr-un meci pentru titlul mondial Nigel Short.
Garry Kasparov and Nigel Short.
Garry Kasparov si Nigel Short


Kasparov l-a invins clar pe Anatoly Karpov in 2009, ceea ce a facut sa nu se mai materializeze ideea unei serii de meciuri intre cei doi. Kasparov urmareste in continuare cu interes fenomenul sahist si a ramas la curent cu ce mai nou. El a dat in mod clar de inteles ca nu se va mai intoarce in sahul profesionist, dar ca nu refuza ideea de a participa la asemenea meciuri cu caracter demonstrativ. Nigel Short este inca jucator activ, in prezent numarul 54 in lume, si este de asteptat sa-i dea lui Kasparov o replica mai puternica decat a reusit Karpov.
Se zvoneste ca meciul va avea loc in luna octombrie, in primaria orasului Leuven din Belgia, si ca in prezent negocierile se afla in plina desfasurare. Cel mai probabil meciul va fi de sah rapid, dar exista posibilitatea sa se dispute si cateva partide de blitz.
Garry Kasparov impreuna cu omul de afaceri Jan Callewaert, Fodator al companiei Option, au sustinut recent o conferinta de presa in care au anuntat lansarea Fundatiei de Sah Kasparov la Bruxelles, pe 8 iunie. Misiunea Fundatiei este promovarea sahului in scoli in Europa.( SURSA: THIS WEEK IN CHESS )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu