joi, 2 iunie 2011

Sofia-Belgrad a fost un meci amical de sah la 100 mese!

Sofia si Belgrad s-au intalnit in primul mega-meci amical de acest tip "Meci la 100 mese"-  Bankya 2011, meci care s-a incheiat cu rezultatul 51.5-48.5 in favoarea gazdelor. Meciul a avut loc sambata 28 mai 2011 in orasul Bankya (hotel “Bankya Palace”), iar primarul Sofiei a fost cel care a facut prima mutare in meci.
http://www.europechess.net/wp-content/uploads/2011/06/Funkcioneri.JPG


La eveniment au participat politicieni, oameni de afaceri, celebritati, jurnalisti si sahisti din Sofia si Belgrad, iar mass-media din Bulgaria si Serbia a relatat de la fata locului.
La meci au luat parte jucatori din echipele masculine si feminine ale Serbiei. Bulgarii au avut de partea lor nume precum vicecampioana europeana si fosta Campioana Mondiala GM Antoaneta Stefanova, GM Kiril Georgiev, GM Margarita Voiska si altii.
http://www.europechess.net/wp-content/uploads/2011/06/Profesionalni-sahisti.JPG
S-a jucat in ritm de sah rapid, 25 minute + 10 secunde pentru fiecare mutare.
“Meci la 100 de mese” este un eveniment organizat de catre Uniunea Sahului European. Ideea initiativei este participarea in viitor la meciuri a multor altor capitale europene.
(N.T.- aha, bucuresteni pregatiti-va!)


(SURSA: http://www.europechess.net/sofia-and-belgrade-in-a-friendly-match-on-100-boards/ )

2 comentarii:

  1. Pe cand si un meci Bucuresti Sofia sau Bucuresti Belgrad?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca ar trebui sa ne antrenam intai cu cateva meciuri Bucuresti - Iasi, Timisoara- Iasi, Ploiesti - Satu mare,etc... Pe urma sa avem pretentii de Sofia sau alte centre puternice din UE. Parerea mea!

    RăspundețiȘtergere