marți, 7 iunie 2011

Retineti si evitati:Temenujka Ivanova


Corespondenta de la Catalin Dobrin

            Catalin Dobrin


         Acum cateva saptamani,m-am hotarat sa particip la turneul international de sah de la Albena, Bulgaria.M-am uitat pe siteul turneului, am gasit inscrierea on line, am aflat cine se ocupa de cazare si am inceput operatiile. M-am inscris eu si am jucat la turnee din Londra, Paris, Sarrebourg chiar si Cocotatii din deal, asa ca nu parea sa fie vreo problema. La inceput inscrierea: a durat 5 minute,no problem. Dupa asta, hai sa imi asigur cazarea si a inceput distractia.
Email catre Temenujka Ivanova, persoana care se ocupa de cazare, cu datele mele si unde as dori sa stau daca mai sunt locuri. Cand am jucat in UK (voi face comparatii cu turneul londonez deoarece este ultimul turneu peste hotare la care am participat) am primit raspuns in 5 minute. Trece o zi, trec doua, trec trei, ma gandesc ca poate nu a primit mailul si ii mai trimit unul. Nimic.
Dupa o saptamana imi zic ca poate are mailul doamnei vreo problema asa ca ii dau telefon. La telefon, amabila, intr-o engleza aproximativa, ne intelegem asupra hotelului in care voi fi cazat si ma asigura ca imi trimite un mail a doua zi. A doua zi, nimic. Trec din nou una, doua, trei zile, dupa o saptamana, primesc un mail in care in loc sa-mi trimita numarul de rezervare, ma intreaba in ce hotel vreau sa stau ! Dupa 2 mailuri si un telefon in care ii spusesem deja asta! Raspund din nou imediat. Cum urma sa plec cu un grup de juniori la turneul national de sah al cluburilor copiilor de la Lugoj, o rog sa imi raspunda repede, deoarece nu stiam daca acolo voi avea acces la net. Nici un raspuns. Pe drumul catre Lugoj, primesc un telefon de la un prieten. Si el avea aceeasi problema cu Temenujka, se chinuia de aproape o luna sa obtina cazarea. I-am spus de telefoanele si mailurile mele, imi raspunde ca si el a trimis nenumarate mailuri si a dat o gramada de telefoane. A facut-o pe T. albie de porci, a zis ca se gandise chiar sa renunte si sa plece la un turneu din Grecia, dar a insistat cineva care mergea cu el. Din Lugoj (orasel dar am gasit wireless !) ii mai dau doua telefoane, la ambele acelasi raspuns:maine va trimit un mail cu numarul de rezervare. Deja nu mai imi faceam iluzii…si “maine” s-a facut o saptamana. Eram deja acasa cand primesc mailul cu numarul de rezervare. 
   Era, bineinteles, la cu totul alt hotel, aflat foarte departe de sala de joc.Un nou telefon  si cu un ton foarte nevinovat-oh, it was a mistake, tomorrow …- bineinteles, ati ghicit, tomorrow a fost aproape o saptamana. 
In total epopeea inscrierii mele a durat aproape o luna, a insumat nenumarate mailuri si telefoane - cand urma sa joc in Londra am schimbat doar 3 mailuri cu persoana care se ocupa de cazare si totul s-a rezolvat in 20 de minute, inclusiv rezervarea unui taxi care m-a asteptat la aeroport. De ce nu renuntam ? Multi dintre prietenii mei vor juca la Albena, doar ca ei s-au gandit inaintea mea, mi-au propus sa vin cu ei, dar la acel moment am zis nu. Baieti destepti, au delegat pe unul sa se ocupe de cazare pentru toti (cel cu telefonul cand eram in drum spre Lugoj) asa ca numai asta a suferit. In plus am primit o sponsorizare, anume pentru turneul asta, daca nu merg, o pierd.
Tot ce am scris mai sus pot dovedi cu mailurile dintre mine si fiara turismului bulgaresc,Temenujka, plus marturia celui care s-a ocupat de cazarea pentru grupul de sahisti ploiesteni.Acum astept cu nerabdare inceperea turneului si ce alte surprize “placute” imi rezerva. Am citit cateva review-uri pentru hotelul in care voi sta, multi se plangeau de miros…6 comentarii:

 1. au si bulgarii pasareii lor...

  RăspundețiȘtergere
 2. Domnul in cauza ne semnaleaza probleme si totusi merge la turneu ?!

  Incredibil.

  Probabil se mai asteapta sa fie totul in regula.

  RăspundețiȘtergere
 3. Pardon, stimabile! Eu am inteles altceva, si cred ca exact mesajul pe care l-a transmis.
  Vorba primului stimabil: au si bulgarii falitii lor...

  RăspundețiȘtergere
 4. Si in UK miroase naspa in hoteluri,cine nu crede sa incerce Wembley Plaza Hotel

  RăspundețiȘtergere
 5. pentru comentatorul anonim 2,recititi partea asta:
  "De ce nu renuntam ? Multi dintre prietenii mei vor juca la Albena, doar ca ei s-au gandit inaintea mea, mi-au propus sa vin cu ei, dar la acel moment am zis nu. Baieti destepti, au delegat pe unul sa se ocupe de cazare pentru toti (cel cu telefonul cand eram in drum spre Lugoj) asa ca numai asta a suferit. In plus am primit o sponsorizare, anume pentru turneul asta, daca nu merg, o pierd."

  RăspundețiȘtergere
 6. Nici un sponsor din lumea asta nu e IDIOT sa nu inteleaga daca ii explici motivul pt care NU poti merge acolo.Sau chiar credeti ca sponsorii te trimit intentionat intr-un loc unde NU vei putea sa joci in conditii optime ?!
  Am jucat si eu o gramada de turnee in viata mea in multe locuri din EU si am ales turneele tocmai in asa fel incit sa nu am probleme suplimentare (decit cele legate turneu...pregatirea....).
  Daca de la inceput ai milioane de probleme si ai nervii intinsi la maxim nu te gandesti cumva de 2 ori inainte de a merge totusi ?
  Despre ce tot discutam ? Nu pot sa cred...

  RăspundețiȘtergere