sâmbătă, 4 iunie 2011

Anand a luat avans rapid in fata lui Shirov, in turneul de la Leon

Dupa primnele doua partide, Anand a luat avans de un punct in fata lui Shirov, conducand acum cu 1,5 - 0,5. Astazi se vor juca partidele 3 si 4, iar duminica partidele 5 si 6 si eventualele "prelungiri". Partidele se joaca cu un timp de 45 de minute + 30 de secunde incerement pentru fiecare jucator.

La conferinta de presa, Shirov a glumit spunand ca "Acum sunteti martori ca sahul poate intarzia Alzheimer-ul", referindu-se la varsta celor 2 jucatori, acesta avand aproape 39 de ani iar Anand 41 si adversarul lui Anand de anul viitor, Boris Gelfand, aproape 43.Primele doua meciuri au fost de foarte buna calitate, si de inalt spirit de lupta. In prima partida, Shirov a avut initiativa, dar Anand a reusit sa contrabalanseze.

A doua partida,  a fost jucata pe muchie de cutit in Gambitul Anti-Moscova, care s-a dovedit a fi deosebit de pericolos pentru Shirov inca din deschidere, regele acestuia fiind nevoit sa stea in centru tablei si sa piarda cativa pioni. Cu un frumos sacrificiu de cal, campionul mondial areusit sa castige.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu