vineri, 27 mai 2011

Vassily Ivanchuk: “Sunt o persoana foarte ambitioasa” (4)

"LA FOTBAL JOC DE OBICEI IN POARTA"
Multi cred ca sahistii se antreneaza exclusiv la tabla sau in fata computerului. Dar unii GM au vorbit despre faptul ca este esential sa alergi mult pentru e intra intr-o forma fizica care sa iti permita sa rezisti unor partide care dureaza multe ore. Ce atentie acorzi pregatirii fizice?

Sahistii au intr-adevar nevoie sa fie in forma fizica. Eu nu alerg, este adevarat, dar inainte de Olimpiada din mi-am petrecut mult timp pe terenurile de tenis. Iarna prefer sa imi pastrez forma fizica patinand pe gheata. In afara de asta, fac in mod obisnuit exercitii fizice.
In general, orice jucator are propriile preferinte cand vine vorba de pregatirea fizica. Gata Kamsky obisnuia sa alerge in mod frecvent. Multi, ca mine, prefera tenisul, inclusiv tenisul de masa. Alte exemple de sahisti care practica des tenisul de camp ar fi Magnus Carlsen, Judit Polgar, Veselin Topalov sau Peter Svidler. Svidler joaca mult biliard de asemenea. Unii prefera de asemenea sa se duca la sala de gimnastica.
Daca am jucat tenis de camp impotriva adversarilor mei. Ocazional, da. Nu as spune ca sunt un bun jucator. De obicei adversarii ma inving. Nu imi place asta, normal, asa ca prefer sa nu joc tenis de camp impotriva unor sahisti. Daca tot pierd, este mai bine sa nu pierd impotriva unor rivali. (zambeste)

Pe de alta parte, am auzit ca la fotbal ai avut cateva reusite...

La fotbal de obicei joc in poarta, si meciul despre care vorbesti a avut loc la Sofia. Sahistii din turneu au jucat impotriva veteranilor de la clubul de fotbal Levski Sofia. Desigur, adversarii nostrii nu s-au intrebuintat prea tare...Meciul s-a incheiat la egalitate, si au urmat penaltyuri. Ultimul penalty, cel al victoriei, a fost executat de catre mine. Si am inscris un gol frumos- perfect plasat. Imi doream mult sa inscriu, deoarece portarul lor era jucatorul care a inscris cele mai multe goluri pentru ei in timpul meciului. (Zambeste)Ivanchuk inscriind golul victoriei -foto: Ivan Grigorov, mtelmasters09.com

Incerc sa fiu o persoana cu multe fatete, asa ca citesc mult. Romane politiste? Nu, nu din acelea! Am citit toate romanele interesante din acel gen literar in copilarie. Desigur ca incercam sa identific criminalul cu mult timp inainte de terminarea romanului, venind cu propriile teorii. In prezent prefer romanele istorice.

Una dintre modalitatile mele preferate de petrecere a timpului este sa joc la cazino. Imi place mult ruleta. Trebuie sa admit ca nu imi merge atat de rau. Uneori, inainte sa pariez, imi ascult intuitia, dar cel mai des incerc sa observ ce numere au aparut si imi construiesc propria teorie a probabilitatilor.
Adevarat, nici un sistem nu garanteaza succesul. Ce imi aduce oare succes- calculele mele sau Norocul? Este greu de spus, dar castig mai des decat pierd.Unii sahisti prefera jocurile de carti. Ce parere ai despre acest hobby?


In vremurile Uniunii Sovietice jocurile de carti erau la moda intre sahisti, altele nu pokerul. Dar pe atunci nu a existat nici un caz de sahist profesionist care sa se lase de sah in favoarea unui joc de carti sau altul.
Acum, pokerul este la moda. Multi sahisti s-au lasat de sah pentru poker, spre exemplu Almira Skripchenko sau Rustem Dautov. Alexander Grischuk nu s-a lasat inca de sah, dar joaca pker profesionist. Eu nu joc poker deloc. Mi s-au explicat jocul, dar nu mi-a lasat nici o impresie.

VA URMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu