marți, 31 mai 2011

Turneu de şah româno-bulgar organizat la Orşova


Orşova a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, gazda unui turneu de şah româno-bulgar. 

 Un nou turneu transfrontalier de şah s-a derulat în cadrul actiunilor integrate în proiectul „Prietenii celor 64 de patrate”, un proiect îndrăznet şi novator implementat de Patronatul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PLIMM) Calafat, în parteneriat cu ADRBC Vidin şi Clubul “Naiden Voinov” Vidin.La sfârşitul săptămânii trecute, la Orşova s-au reunit 55 de copii şi tineri, iubitori ai sportului minţii din Dolj, Mehedinţi (Şah Club “Oltenia” Tr. Severin şi Liceul “Traian Lalescu” Orşova), respectiv din Bulgaria: Clubul de şah “Naiden Voinov” din Vidin şi Clubul “SHAH XXI” Sofia.

Liceul Teoretic “Traian Lalescu” din Orşova a găzduit reuniunile extrem de aprig disputate, în care tensiunea întrecerilor a cuprins atât competitorii, cât şi părinţii şi spectatorii, echipa tehnică de organizare dovedindu-şi încă o dată capacitatea binecunoscută de a face faţă cu brio unor provocări ale inteligenţei şi creativităţii tinerilor.

În clasamentul general, câştigători au fost desemnaţi:
Locul I: Stegăroiu Marcel – Clubul “Tinerii Maeştri” Craiova, cu 7 puncte (al 5-lea turneu consecutiv câştigat de şahistul craiovean);  
Locul 2: Grigorov Ivan – Clubul “SHAH XXI” Sofia, cu 5,5 puncte;
Locul 3: Lupu Cristian – Clubul “Tinerii Maestri” Craiova, cu 5,5 puncte;
Locul 4: Vasiliadis Antoni- Clubul “SHAH XXI” Sofia, cu 5,5 puncte;
Locul 5: Vasilev Kristian – Clubul “SHAH XXI” Sofia, cu 5 puncte.

Au mai fost acordate premii şi diplome pentru primele trei locuri la fiecare din categoriile de vârsta: 8-10 ani; 10-12 ani şi 12-16 ani.

La categoria feminin, locul I a fost ocupat de competitoarea Gavrilescu Dina, componentă a Clubului “Tinerii Maeştri” din Craiova.

Au primit diplome de excelenţă toate cluburile şi scolile ce au avut reprezentanţi în turneu, ca o recunoaştere a activităţilor extraşcolare de performanţă- suport în proiect.

Directorul turneului a fost Ionel Dumitrescu, iar arbitru Costică Dobra.

Proiectul “Prietenii celor 64 de patrate” vizează susţinerea schimburilor educaţionale, culturale, de tineret şi sportive, urmărind ca şi ţintă de fond punerea bazelor unei reţele stabile de cooperare româno-bulgare la nivelul copiilor şi tinerilor.

Scris de Cristina Popescu  http://www.adevarul.ro/locale/turnu-severin/Turneu_de_sah_romano-bulgar_organizat_la_Orsova_0_490151333.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu