marți, 24 mai 2011

Soparla Zilei: Cine sunt Campionii Universitari la Sah pe 2011?

In perioada 20-22 mai a avut loc la Iasi Campionatul Universitar de Sah. Atat? Da. Atat. Asta este tot ce se stie!
http://iulianceausescu.files.wordpress.com/2010/02/1211342612xij5gh.jpg?w=300&h=232&h=232

Sigur, am mai aflat pe cale orala unele informatii. Cunoastem numele unor jucatori bucuresteni care au participat la aceasta editie a Campionatului Universitar. De la unii am aflat unele amanunte, in special legate de evolutia personala, si numele altor participanti. Ma mult, am aflat chiar ca s-au facut poze in sala de joc! Din pacate, atat am reusit sa aflam. Nu ca nu am fi dorit. Nu ca nu am fi incercat. Zilnic am dat searchuri in google, si refresh pe siteul care contine singura referire la eveniment, http://www.ajsiasi.ro/rezultate.html.
Noi inca mai asteptam sa apara informatii aditionale. Eventual si rezultatele, ca sa stim pe cine felicitam. Altii nu sunt la fel de rabdatori, si este de inteles asta. Iata bunoara, pozitia domnului Anuta Laurentiu de pe forumul rochess.

"ALO, IASUL !!!

din respect pentru ceea ce a reprezentat CN Universitar in trecut (si-a pierdut aprecierea asa cum si diplomele universitare si-au pierdut valoarea) ,din respect pentru (inca)ceea ce reprezinta Iasul
in sahul romanesc, va solicit sa faceti publice clasamentele finale ale acestor finale. Este al doilea an consecutiv cand organizati aceste campionate si "uitati" sa faceti publice clasamentele finale.
Este o rusine pentru sahul romanesc ca apar clasamentele si rezultatele la zi in nu stiu ce competitii obscure (gradinite,scoli), iar aceste finale universitare nu sunt mediatizate. Totul este mediatizat nu dupa importanta si valoare, ci dupa interese de grup.
Este dezamagitor sa aflam in timp real rezultatele "universitarelor" din SUA, iar din Romania sa nu stim mai nimic nici dupa 3 zile.
Noi nu avem nici o vina ca reprezentantii dvs.nu s-au afirmat asa cum probabil ati dorit. Publicarea clasamentelor (macar), in timp util, este o problema de obligatie morala a organizatorului. Nu credeti?
Poate pe viitor, FRSah, daca-i pasa de sahul romanesc, va desemna ca organizator al acestor finale un alt organizator, mai sensibil la interesul general si nu al celui propriu."


Ca de obicei, domnul Anuta Laurentiu incearca sa fie principial, (chiar daca nu are dreptate intotdeauna) si crede cu tarie in argumentele sale. In plus, are taria propriilor opinii, si le asuma.

De data asta are dreptate. Campionatele Universitare au cazut in derizoriu si in anonimat, pe nedrept. Faptul ca Iasiul si-a asumat organizarea acestor Campionate, oferind cazare si masa participantilor pe durata competitiei, ba chiar si ceva premii, este laudabil. Dar o treaba (bine) inceputa trebuie dusa pana la capat. Ceea ce nu s-a intamplat acum.

9 comentarii:

 1. Asta-i ROMANIA ... si noi o facem in fiecare zi! :)))

  RăspundețiȘtergere
 2. Pana apar informatiile, puteti sa felicitati campionii:
  la baieti: Anton Teodor
  la fete: Sgircea Raluca

  RăspundețiȘtergere
 3. http://www.ajsiasi.ro/documente/masculin.htm
  http://www.ajsiasi.ro/documente/feminin.doc

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu stiu de ce sunt atacati asa tare organizatorii Campionatului National Universitar.
  Competitia a fost anuntat pe pagina principala a FRSah rezultatele sunt publicate si ele, iar eu unul as vrea ca acaesta competitie sa se organizeze la Iasi si de acum inainte.
  Organizarea foarte buna, conditii de cazare si masa foarte bune; nu acelasi lucru se gaseste si in Bucuresti unde cu doar 1 saptamana inainte am participat la acel concurs de sah din parcul Cismigiu marca "Pasarelu" unde a mai dat niste tzepe.
  Premii totale in valoare de 30.000 ron si pana la urma au fost doar 1 notebook si niste aparate foto ieftine, TV cu plasma a ajuns la unul din organizatori si pseudo-organizatori.
  Iar sistemul de joc s-a stabilit cu 2 min inainte de incepere iar criteriile de departajare prin runda a 3a.

  RăspundețiȘtergere
 5. Noi nu-i atacam atat de tare, Radule. Citez "Faptul ca Iasiul si-a asumat organizarea acestor Campionate, oferind cazare si masa participantilor pe durata competitiei, ba chiar si ceva premii, este laudabil." Cu siguranta daca nu s-ar fi organizat acolo, in alte parti ar fi iesit ceva mult mai modest.
  Doar am semnalat lipsa rezultatelor, care iata, acum au aparut si ele.

  RăspundețiȘtergere
 6. Asa mi s-a parut si mie... CA SUNT ATACATI. Organizarea a fost foarte buna, la fel cum a spus si Anonim...sau "Radu" cum vad ca i se spune.
  In alta ordine de idei, ar trebui sa va pese de site-ul asta care vad ca merge din ce in ce mai prost...fiecare pagina incarca tot felul de tampenii ( geovizite WTF?!?!?!? ). De fiecare data cand intru, ori ajunge sa-mi crape browserul ori trebuie sa astept ceva ( de ordinul zecilor de secunde ) ca sa pot misca ceva.
  PS: Daca postez ca anonim inseamna ca vreau sa fiu anonim NU?!?!?!?!

  RăspundețiȘtergere
 7. Cu atat mai mult, daca organizarea a fost foarte buna si totul ok, ar fi binevenite mai multe informatii si relatari despre acest eveniment. Rezultate, poze, impresii. Mai ales ca este vorba despre o competitie de traditie. Impresiile de mai sus sunt primele. E bine ca le-am obtinut si pe astea, fie si pe aceasta cale, fie si cu riscul asumat de a fi noi cei criticati. "Soparla" si-a atins scopul!

  RăspundețiȘtergere
 8. Domnule Anonim 2,3,4 sau care oi fi, ce legatura are Iasiul cu Cismigiul?
  Anonim 175

  RăspundețiȘtergere
 9. singura problema ca nu se joaca mai aproape de cazare si locul de masa .se face naveta la clubul politehnica cu taxiul

  RăspundețiȘtergere