duminică, 22 mai 2011

Soparla Zilei: Cine duce greul in sahul bucurestean?

Un anonim care a dorit sa-si pastreze anonimatul ne-a atras ieri atentia ca in Bucuresti a inceput o competitie de sah:  Anonim spunea... Nu aveti rezultate si de la Campionatul Capitalei la juniori care se desfasoara weekendul acesta?" 21 mai 2011, 19:58 
Receptivi la solicitarile cititorilor blogului nostru, ne-am pus pe cautat, si am incercat sa vedem daca putem sa aflam ceva. Intr-adevar, ieri a inceput in Bucuresti Campionatul Capitalei la juniori. Din pacate, mai multe nu am aflat. Noua nu ne-a trimis nimeni nimic (de ce ne-ar trimite?suntem doar un blog privat), si rezultatele nu apar pe nicaieri.
Plini de speranta si tenacitate nu ne-am dat batuti si am continuat sa facem sapaturi. Eforturile ne-au fost rasplatite. 
http://iulianceausescu.files.wordpress.com/2010/02/1211342612xij5gh.jpg?w=300&h=232&h=232


In fine, tot cautand, am aflat pana la urma raspunsuri la mai multe intrebari. Nu neaparat la cea pusa de anonim. Dar important este ca am aflat raspunsuri. Iata, bunaoara, ce am aflat de pe forumul rochess. Gasim acolo, sub forma de comunicat urmatoarele fraze:
"In sedinta Adunarii Generale a Asociatiei Municipale de Sah Bucuresti pe 2011 s-au validat cateva hotarari deosebit de importante pentru activitatea sahista bucuresteana si nationala." Asadar, este bine! Iata, exista un grup numeros de oameni hotarati si pusi pe fapte mari in sahul bucurestean. Ce-i drept, intalnirile lor sunt anuale deocamdata, dupa cum ne dam seama din formulare de mai sus, dar exista o preocupare pentru binele sahului, iar cei care si-au inchipuit altceva s-au inselat.
"...activitatea sahista in teritoriu este realizata si organizata sub egida Asociatiilor Judetene si a Municipiului Bucuresti care in fapt duc greul dezvoltarii activitatii sahiste in teritoriu." Nu stim cum sta lucrurile in teritoriu, dar acum ne-am dat seama cine 'duce greul dezvoltarii activitatii sahiste' in Bucuresti.
Asadar, ca sa ne intoarcem la intrebarea anonimului...Cu siguranta, domnii de la Asociatia Muncipala de Sah Bucuresti sunt mult prea ocupati, intrucat ei 'duc greul dezvoltarii activitatii sahiste'. Sa-i scuzam asadar, publicarea rezultatelor de la un turneu oarecare este un amanunt prea trivial pentru niste teluri atat de inalte!
 
Am reusit sa gasim un site apartinand Asociatiei Municipale de Sah Bucuresti. Din pacate, siteul este nefunctional, dupa cum va puteti convinge http://amsahbuc.ning.com// Si, oricum, nu apar pe el decat rezultate de acum un an!.

5 comentarii:

 1. Inca un turneu marca "Pasarelu". Din pacate asa a ajuns o competitie care trebuia sa aiba o importanta macar locala.
  Organizare extrem de proasta, la dezlegari o parte din concurenti au avut fisele cu jumatate de ora inainte de inceperea concursului iar la inceperea acestuia erau deja cu rezolvarea la a treia problema.
  La sahul rapid cativa parinti erau mai parinti decat altii, respectiv stateau in sala de joc si se plimbau printre mese. Noi ceilalti eram dati afara...
  Imprimanta nu exista asa ca nu am avut parte de clasamente partiale si/sau clasament final iar tragerile erau scrise de mana.
  Legat de mediatizare, exista o mentiune pe www.frsah.ro la 'alte turnee" si era o tanara ce lua interviuri de la parinti si copii in timpul concursului de la nu stiu ce televiziune intrucat nu exista vreun brand pe acea camera.

  Pacat. Poate ar trebui organizat un turneu al capitalei de catre cluburile de copii si nu de catre aceasta fantoma de organizatie.

  As zice ca sunt un parinte dezamagit. Mai grav este ca m-am obisnuit.

  ...anonim bineninteles ....

  RăspundețiȘtergere
 2. dezastru,nu faceti greseala sa participati la vreun concurs organizat de acesti indivizi .Nu respecta prospectul,au intarziat 2 ore dupa care au anuntat rundele ca indienii prin viu grai tipat(sau le era rusine ca erau scrise cu pixul). dupace le aranjau cum le convenea .Daca nu iesea totusi cum trebuie cu o mana de ajutor din partea arbitrilor castiga cine trebuie.Nu inteleg cum IIaccepta federatia. multumesc pentru spatiul acordat in cadrul acestui minunat blog de sah.

  RăspundețiȘtergere
 3. A fost sub orice critica. Dezinteres total din partea federatiei, municipalitatii, societatii in general. Copii care au stat sambata si duminica, toata ziua, la mana unor oameni lipsiti de spirit organizatoric si dorinta de a promova sahul. Acest sport exista doar pentru ca niste copii, si parintii lor care ii sustin, continua sa creada.
  Cluburile ar trebui sa organizeze concursuri fara federatie.

  RăspundețiȘtergere
 4. scuzati ignoranta, dar cineeste acest pasarel ? Face cumva parte din federatie? Am fost recent la campionatul capitalei pentru copii.IN urma acestui concurs copilul meu a renuntat la sah.A zis ca e un sport urat.Degeaba i_am explicat ca nu e asa. Nu a vrut sa inteleaga. Sau nu a putut.Copii ce vrei...

  RăspundețiȘtergere
 5. Stimati sahisti,
  Domnul Pasarelu este vicepresedintee Asociatiei Municipale de Sah Bucuresti si nicidecum organizatorul competitiei Campionatului Capitalei.
  Din cate stiu, dansul a pus la dispozitia Asociatiei Municipale Bucuresti atat sala si mobilierul necesar; scaune si mese cat si o parte din echipamentul necesar bunei desfasurari a acestei actiuni.
  Insa dansul participa si la alte actiuni care s-au desfasurat in acelasi timp cu actiunea de la Sala Dalles.
  De ce este dansul de vina ca au fost probleme de organizare la aceasta actiune?
  Trebuia sa aduca dansul de acasa imprimanta si alte dotari?
  Trebuia sa tina dansul locul arbitrilor care se ocupau de organizarea acestei actiuni?
  Dansul trebuie sa fie un factotum?
  Responsabili pentru deficiente sunt cei ce s-au ocupat de organizare si dumnealor trebuiesc sa raspunda in primul rand in fata Comisiilor Asociatiei Municipale Bucuresti.
  Pentru cei care nu stiu inca, Asociatiile Sportive si Judetene sunt FR Sah in teritoriu conform statutului de organizare si functionare al FR Sah iar deciziile Asociatiilor Judetene si a Municipiului Bucuresti trebuiesc respectate intocmai (atata timp cat ele sunt legale si nu sunt contestate oficial).
  Moderatorii acestui blog ar trebui sa nu mai loveasca prin toate mijloacele in domnul Pasarelu Dan care se zbate sa dezvolte mijloace de organizare si finantari pentru acest sport in Bucuresti si in tara cum altii nu o fac si ar trebui sa-i respecte munca si sa-l sprijine.
  Mult succes domnule Pasarelu
  Bineinteles ananonim(i)

  RăspundețiȘtergere