joi, 26 mai 2011

Presedintele Uniunii Europene a Sahului Silvio Danailov- scrisoare deschisa

http://1.bp.blogspot.com/_Q0lTtPVTG40/TUY6ecHf2SI/AAAAAAABmQQ/A6wCY0mYX5Y/s400/Chessdom%2B-%2BSilvio%2BDanailov%2Belected%2BPresident%2Bof%2Bthe%2BBulgarian%2BChess%2BFederation%2B-%2BMozilla%2BFirefox%2B1302011%2B102655%2BPM.jpg
Stimati sahisti,
Am fost prezent in persoana in Kazan in timpul Meciurilor Candidatilor. Acestea sunt concluziile mele:
prezentul sistem KO (meciuri scurte) pentru Meciurile Candidatilor este negativ pentru sah.
Motivele sunt urmatoarele:


1. Pana acum avem 27 de remize din 29 de partide de sah clasic, aproximativ 95% (!!) (N.T.- partida cu numarul 30 a fost una decisa, astfel ca procentajul final a fost 90%). Multe dintre aceste remize au fost foarte scurte - 12, 15, 18, etc. mutari. Chiar si in partidele de sah rapid am vazut remize in 8 (!!!) mutari. Acest lucru este o rusine si un dezastru pentru imaginea sahului si a FIDE. Intrebarea este, de ce Comitetul de Organizare al Campionatului Mondial (COCM) nu a introdus regulile Sofia?
2. Unii jucatori au facut remize scurte in mod special, pentru ca meciurile sa se decida la sah rapid sau blitz. Dar ideea este, daca acest Campionat Mondial este pentru sahul clasic, de ce sa se decida meciurile la blitz? Stiind foarte bine din experienta trecutului ca sistemul KO duce la partide de baraj de sah rapid si blitz, de ce il recomanda COCM?
3. Rezultatele departamentului de Relatii Publice al FIDE sunt foarte slabe. Cu mica exceptie a Rusiei, nu pare sa existe nici un interes din partea presei internationale pentru acest eveniment. Acest lucru dauneaza sahului si FIDE.
Concluzie: Comitetul de Organizare al Campionatului Mondial (COCM) este responsabil pentru esecul acestui sistem, si ar trebui sa-si dea demisia. Trebuie ales un alt Comitet de Conducere pentru a nu se mai repeta situatia aparuta, si pentru a o imbunatati in viitor.

Toate cele bune,
Silvio Danailov
Presedinte al Uniunii Europene a Sahului

3 comentarii:

 1. Interesante si foarte adevarate aceste consideratii! Daca in urma cu aproape un secol se prognoza "moartea sahului prin remize",apocalipsa pare sa se implineasca.
  Oare la FIDE se"poarta"DEMISIA???

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca se califica Topalov nu mai comenta atat Danailov,se oftica mult mai ales ca Toppy e out si ca tanara speranta Cheparinov nu confirma mai deloc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Anuta Laurentiu26 mai 2011, 13:49

  Nu conteaza care este motivatia celor afirmate.
  Conteaza daca sunt adevarate concluziile.Iar aceste sunt.

  RăspundețiȘtergere