marți, 31 mai 2011

Limpedea: Simultanul in aer liber dat de MM Vadim Shishkin a fost primit cum se cuvine de micii sahisti

Copiii participanti la Cupa Limpedea au avut o surpriza placuta, intalnind un mare maestru la simultanul in aer liber
In ziua libera de sambata, copiii au putut vedea la treaba un mare maestru, in cadrul simultanului la 14 mese, sustinut de marele maestru ucrainean Vadim Shishkin. Surpriza oferita cadou copiilor, de catre organizatorul competitiilor de la Limpedea, domnul Pop Daniel, a fost primita cu entuziasm de catre micii sahisti.

 
  Simultanul oferit de MM Shishkin Vadim la 14 mese s-a incheiat cu victorii pe linie

Aici puteti vedea fotografii de la acest simultan dat de MM Shishkin Vadim 

Au fost partide interesante si surprize nefinalizate, din nefericire pentru spectatorii parinti si pentru noi, cei care urmaream cu interes evolutiile juniorilor in fata marelui maestru.


Cei 14 copii au rezistat ceva mai mult de o ora, partidele fiind transate din deschidere, cu cateva mici exceptii la primele mese , unde disputa a fost mai echilibrata cu fruntasii turneului "Cupa Limpedea" la juniori.


Interesanta a fost evolutia Brianei Balan, care a avut o pozitie frumoasa, insa in momentul critic a mutat calul atacat cu pionul de pe e5, mutandu-l de pe f6 pe h5. In mai putin de doua secunde MM Shishkin a impins g4 si a castigat imediat si prea usor o piesa, prinzand calul negru. Partida devenea foarte interesanta daca ar fi mutat calul pe g4 si la atacul asupra lui cu pionul din h3,calul ar fi ajuns pe h6 si partide devenea deschisa.

 Briana Balan o speranta a sahului bistritean, pentru prima oara fata in fata cu un mare maestru


Cea mai mare rezistenta a opus-o pustiul de 7 ani, Mintau Andrei Catalin, care a fost surpriza placuta a simultanului, pe langa faptul ca Andrei a castigat si la Briana Balan in turneu.

 
 Mintau Andrei Catalin are in fata un viitor frumos si o disputa la grupa sa de varsta cu campionul mondial scolar, Mihnea Ognean

Am crezut ca este o surpriza, dar ramanand mai multe clipe la masa micutului, am vazut ca deciziile sale erau foarte sigure si precise. Interesant de mentionat, pe langa siguranta sa si mentalitatea sa de invingator insuflata de dascalul sau Costiuc Ioan, ca micutul nu a vrut sa propuna remiza intr-o pozitie pe care o puteti vedea mai jos.


 Andrei a mutat regele pe f7, uitand ca baza catenei de pioni de la c7 nu mai poate fi aparata...Pacat de remiza meritata pe care o putea obtine la simultan!

Pur si simplu Andrei vroia sa castige la marele maestru si sa razbune ratarile din turneul de juniori. Ne dam seama ca peste ani o sa mai auzim cu siguranta de el in lumea sahului, daca el va continua sa studieze si sa practice sahul. Dupa o singura mutare, Andrei a intrat in pozitie pierduta, el vroind doar sa castige acea partida. Executia lui Vadim a fost prompta si pustiul a  primit  aplauzele asistentei, care multumea astfel pentru spectacolul oferit de toata lumea si recunostinta pentru marele maestru ShishkinNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu