miercuri, 4 mai 2011

Delegaţia Asociaţiei Judeţene de Şah Iaşi, prezentă la Cracovia

La sfârşitul acestei săptămâni, o delegaţie alcătuită din cei trei antrenori de şah de la CS Politehnica Iaşi – Vasile Manole, Vlad Ungureanu şi Vladimir Danilov, împreună cu consilierul local Sorin Iacoban, au fost oaspeţii organizatorilor Campionatului Mondial Şcolar 2011, din Polonia


Aici puteti citi comunicatul oficial

După cum ne-a comunicat in direct din Cracovia antrenorul Vlad Ungureanu, care este si secretarul general al AJ Sah Iasi, vizita delegatiei tarii noastre in Polonia a fost una deosebit de importanta, ea fiind preconizata inca din luna februarie, dupa turneul international “Cupa Moldovei”, de la Iasi.
Pe ordinea de zi au fost programate mai multe discutii atat cu organizatorii, cat si cu alti invitati de onoare. Incepand cu ora 10.30, in piata centrala din Cracovia a avut loc Festivitatea de Deschidere, un spectacol extraordinar al sahului la care au luat parte Presedintele Federatiei Internationale de Sah (FIDE) KIRSAN Ilyumyzhinov (ex-presedintele Republicii Kalmykia), Alexander Kostyev – Presedintele Federatiei Internationale a Sahului Scolar (prezent la Iasi in februarie 2011), Tomasz Sielicki – Primvicepresedinte al Federatiei Europene de Sah (ECU) si Presedintele Federatiei Poloneze de Sah.
A fost, de fapt, o prima intalnire a delegatiei iesene cu cei trei mari conducatori ai sahului mondial, mai departe discutiile avand loc la banchetul dat in cinstea Presedintelui FIDE – KIRSAN Ilyuzhinov,  unde subiectul a fost organizarea Campionatului Mondial Scolar 2012 la Iasi. S-a discutat despre gasirea unei perioade optime de desfasurare a competitiei de la Iasi, despre diferitele cai de atragere a copiilor spre sah, despre miscarea sahistica din Iasi si Romania. Antrenorul Vasile Manole, presedintele AJ Sah Iasi si vicepresedintele FR Sah, l-a invitat pe domnul KIRSAN Ilyuzhinov sa viziteze Iasul in perioada Campionatului Mondial Scolar, iar acesta a promis ca va face tot posibilul sa ajunga in stravechea capitala a Moldovei in aprilie 2012. “Este o onoare si o recunoastere a valorii sahului iesean, prezenta delegatiei romanesti fiind apreciata atat de Alexander Kostyev – prietenul sahistilor ieseni cat si de primvicepresedintele ECU, Tomasz Sielicki”, ne-a mai declarat direct din Cracovia, prof. Vlad Ungureanu.
Tot simbata, pe 30 aprilie, la ora 15.30, s-a dat startul competitiei din Cracovia (FOTO), dupa care iesenii au avut intalniri cu numeroase delegatii nationale (Polonia, Rusia, Kuweit, Sri Lanka, Iran, Cipru, Kenya, Zimbabwe, China, Mongolia, Columbia, Ungaria, Turcia, Israel, India etc), unde au fost facute invitatiile de participare la Campionatul Mondial Scolar 2012, de la Iasi.

Scris de  Dan Teodorescu pe http://www.sport365.ro/Delega__ia_Asocia__iei_Jude__ene_de___ah_Ia__i__prezent___la_Cracovia-n137307.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu