joi, 19 mai 2011

CHESSCUBE a lansat o aplicatie pentru antrenamente online!

  Chesscube a lansat recent o aplicatie excelenta pentru cei care antreneaza sau vor sa se antreneze online. Departe de noi gandul de a face reclama, pur si simplu incercam sa oferim optiuni in plus celor care le cauta, mai ales ca este vorba despre o aplicatie gratuita. 


http://s3.amazonaws.com/satisfaction-production/s3_images/3006/new-game-02_inline.png

ChessCube, lider mondial pe piata turneelor de sah online, cu peste 20,000 de turnee si 5 milioane de partide jucate pe luna, a lansat recent o aplicatie web pentru antrenamente de sah care are tot ce-i trebuie unui antrenor si tot ce are nevoie un elev.  Mai mult, aplicatie nu necesita a fi downloadata- ruleaza direct in browser-ul dumneavoastra!

Am apucat sa va zic ca este usor de folosit?  La fel de usor ca pocnitul din degete! Tot ce trebuie sa faceti este sa va inregistrati (acest lucru este gratis) si apoi sa incercati aplicatia. A, da, si mai este nevoie sa trimiteti o solicitare prin email (dupa inregistrare).

Am verificat si eu aceasta excelenta aplicatie pentru antrenamente acum cateva zile impreuna cu cativa elevi ai mei (NT- este vorba despre autorul articolului, marele maestru canadian Kevin Spraggett) si trebuie sa spun ca am ramas foarte impresionat! Nu numai ca utilizatorul are la dispozitie, la alegere, optiuni de adaugare text, optiuni, video si/sau audio (la alegere!), dar atat antrenorul cat si elevul au control simultan asupra tablei si a pieselor. Incepand cu luna  iulie se va adauga optiunea de salvare si uploadare a fisierelor de tip pgn.
In mod speciala, unul dintre elementele implementate in aplicatie este foarte util, si anume optiunea de a efectua cateva mutari pentru una dintre parti (fara a mai fi nevoit sa efectuezi mutari si  pentru partea adversa). Aceasta optiune faciliteaza explicarea ideilor si planurilor unei parti fara sa afecteze fisierul pgn, si este, subliniez, foarte folositoare!


O alta optiune binevenita este optiunea de a crea si de a folosi sageti sau de a marca campuri.Si cea mai importanta, se poate seta orice pozitie in doar cateva secunde pentru a se incepe analiza la ea.


In plus, antrenorul si elevul sau au spatiul lor complet privat: nimeni nu mai are acces la antrenament. Nu trebuie sa verifici mereu daca te spioneaza cineva!

Ca sa incheiem, chesscube  permite folosirea aplicatiei pentru antrenamente pe siteul personal, pe gratis!  Imaginati-va posibilitatile!
Concluzie:  

 Uau!  Mi-a luat mai putin de 5 minute sa ma inregistrez (sa-mi fac cont) si sa intru in aplicatie. Exista si fisiere de help pentru cei care au nevoie de ele, dar din ce am putut sa vad totul este intuitiv si logic. Nu am avut nici o problema de nici un fel. Aplicatie are tot ce-i trebuie unui antrenor, si poti fi facute schimbari la antrenament chiar si in timpul lui, fara a intrerupe aplicatia sau a iesi din ea.

  Foarte tare!!

Fondatorul chesscube, Mark Levitt, este un om de afaceri de succes,  de 4 ori campion la sah al Africii de SudSURSA: SPRAGETT ON CHESS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu