miercuri, 20 aprilie 2011

PARLAMENTUL ROMANIEI SPRIJINA SAHUL ! Rezultate Runda 1PARLAMENTUL ROMÂNIEI SPRIJINĂ ŞAHUL
„Gens una sumus” – deviza şahiştilor de pretutindeni

În ziua de 19 aprilie 2011, s-a dat startul Campionatului de şah al partidelor parlamentare pe echipe, în frumoasa sală a Salonului Rustic, Parlamentul României.
Timp de 10 runde cele cinci partide parlamentare se vor înfrunta, la tabla de şah, pentru a desemna la sfârşitul anului, campioana.

Sorţii au decis ca în prima rundă echipa PD-L-ului să fie cea care a stat, şi astfel, istoria acestei runde s-a scris cu meciul dintre  PSD şi reprezentativa UDMR+ FDGR+UCRR şi cu al doilea meci dintre UNPR şi PNL. Dacă majoritatea partidelor s-au încheiat relativ repede, o luptă foarte interesantă s-a dat la mesele 1 ale celor două meciuri. Deputatul Claudiu Ţaga (UNPR), a încercat în cea mai lungă partidă a rundei, să smulgă măcar o jumătate de punct pentru a-şi salva echipa de la un eşec cu zero puncte, dar timpul de joc i-a fost potrivnic. Astfel după 78 de mutări a fost nevoit să se încline în faţa senatorului Cristian David (PNL), prin epuizarea celor 30 de minute ale ceasului de control, şi astfel echipa PNL-ului a administrat un sec 4-0, ajutată şi de faptul că la masa a treia, echipa UNPR-ului n-a putut beneficia de prezenţa deputatului Valeriu Steriu.

În celălalt meci, deputatul Viorel Hrebenciuc (PSD), a reuşit un mat spectaculos în faţa valorosului deputat Petru Lakatoş (UDMR), reuşind asfel să-şi salveze echipa de la o înfrângere, consfinţind astfel un 2 – 2 foarte interesant între cele două echipe parlamentare. După prima rundă echipa PNL-ului s-a instalat autoritar în fruntea clasamentului, dar mai sunt de disputat încă 7 runde pentru fiecare echipă, aşa că este prea devreme pentru a ne pronunţa cine este favorita, cu atât mai mult cu cât echipa PD-L-ului nu a intrat încă în luptă.
Rezonanţa acestei competiţii a depăşit graniţele ţării. Redăm mai jos mesajul proaspătului Campion European de Seniori, MMI Mihai Şubă (România, stabilit în Spania), adresat şahiştilor parlamentari:

"Felicitări pentru participarea la aceasta nemaipomenită întrecere. Se întruchipeaza vechile legende ale şahului, jocul regilor şi regele jocurilor, când soarta unor naţiuni se hotăra la tabla de şah. În afară de marele răsunet propagandistic în folosul acestui sport cu deosebită valoare educativă, sper ca acest eveniment să vă inspire cea mai bună strategie şi tactică, precum şi cele mai bune mutari pentru propăşirea ţării. Nu vă lăsaţi daţi mat  de circumstanţe potrivnice, vor veni şi vremuri mai bune. Vă doresc succes". Mihai ŞubăLista jucatori Partide Parlamentare
1.        PD-L – a stat

Valeriu Tabără – ministru al Agriculturii
Mircea Lubanovici – deputat
Marius Neculai – deputat
Sorin Zamfirescu – deputat

2.      PSD
Masa 1 <> Viorel Hrebenciuc – deputat
Masa 2 <> Victor Socaciu – deputat
Masa 3 <> Mihai Tudose – deputat
Masa 4 <> Gabriel Vlase – deputat

3.      UNPR
Masa 1 <> Claudiu Ţaga – deputat    
Masa 2 <> Marian Sârbu – deputat
Masa 3 <> Valeriu Steriu – deputat
Masa 4 <> Nicolae Stan – deputat

4.      PNL
Masa 1 <> Cristian David – senator
Masa 2 <> Daniel Budurescu – deputat
`           Masa 3 <> Pavel Horj – deputat
            Masa 4 <> Ioan Ghişe – senator                                                                                                                            

5.      UDMR+FDGR+UCRR
Masa 1 <> Petru Lakatoş – deputat UDMR
Masa 2 <> Attila Korodi – deputat UDMR
Masa 3 <> Gheorghe Firczak – deputat UCRR
Masa 4 <> Ovidiu Ganţ – deputat FDGR

Runda 1, 19 aprilie 2011, ora 15:00
Masa
PSD
-
UDMR+FDGR+UCRR
2 : 2
1.1
Viorel Hrebenciuc
-
Petru Lakatoş
1 - 0
1.2
Victor Socaciu
-
Attila Korodi
1 - 0
1.3
Mihai Tudose
-
Gheorghe Firczak
0 - 1
1.4
Gabriel Vlase
-
Ovidiu Ganţ
0 - 1
Masa
UNPR
-
PNL
0 : 4
2.1
Claudiu Ţaga
-
Cristian David
0 - 1
2.2
Marian Sârbu
-
Daniel Budurescu
0 - 1
2.3
Valeriu Steriu
-
Pavel Horj
- - +
2.4
 Nicolae Stan
-
Ioan Ghişe
0 - 1


Clasamentul după runda 1

Loc
Echipa
Meciuri
  + 
  = 
  - 
 Puncte
 meci* 
 Puncte
partide 
1
PNL
1
1
0
0
2
4.0
2-3
PSD
1
0
1
0
1
2.0
2-3
UDMR+FDGR+UCRR
1
0
1
0
1
2.0
4
1
0
0
1
0
0.0
5
PD-L
0
0
0
0
0
0.0

*se acordă 2 puncte pentru victorie, 1 punct pentru egal şi 0 puncte pentru înfrângere

Un comentariu:

  1. A fost intradevar un eveniment important, la care am fost invitat ca reprezentant al blogului. Imi doream sa scriu si eu un articol despre ce s-a intamplat la Parlament, dar ar fi fost prea multe de spus, si sincer, cred le-as fi facut praf pe toate. Asa ca mai bine comentez. Pe scurt: Pregatiti-va! Vin vremuri frumoase pentru sahul romanesc.

    RăspundețiȘtergere