vineri, 22 aprilie 2011

Capcane in deschidere (329): Gambit... cu efect contrarAm deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


Vlastimil Jansa 2515 - Frank Schneider 2240
Wuerzburger Open 1989 · Latvian and Elephant Gambits (C40)

1.e4 e5 2.Nf3 f5 3.Nxe5 Qf6 4.d4 fxe4 


Albul muta si castiga

8 comentarii:

 1. Pozitia nu reflecta mutarile specificate.
  Mutarea corecta aici este 4.Nc4

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca tinem seama de mutarile indicate de postator,solutia corecta este 1.exf5 Nxg2 2.Dh5 g6 3.fxg6 Cf6 sau Nd5 4.fxh7 Cxh5 5.Ng6 1-0 sau 4.g7 Nf7 5.gxh8D 1-0
  Poate se va afisa o alta diagrama
  george

  RăspundețiȘtergere
 3. Scuze, diagrama era corecta, nu si mutarile (acum sunt corecte). 5. Nc4 s-a jucat si in partida.

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca mutarile nu erau corecte, de ce nu au fost corectate in timp util? De ce sunt lasati dezlegatorii sa-si stoarca mintea cu niste probleme gresite din start?

  RăspundețiȘtergere
 5. Poate pentru ca, Virgile, nu am observat in timp "util" (nu prea inteleg ce e timpul util in cazul asta), doar nu crezi ca am postat intentionat gresit ca sa-si "stoarca" cineva mintea?
  Cred ca, totusi, din codificarea si denumirea deschiderii (care erau corecte ca si diagrama) se putea banui faptul ca mutarile erau cele care nu se potriveau cu restul.

  RăspundețiȘtergere
 6. Timp util inseamna cat mai aproape de momentul cand semnalul de alarma fusese deja tras de postatorul primului comentariu. Sigur ca nu a fost o greseala intentionata,dar e bine ca astfel de intamplari sa nu existe, fiindca ar umbri oarecum o rubrica care se bucura,impreuna cu creatorul ei, de mare popularitate printre vizitatorii site-ului. Si mai trebuie sa fii atent la ceva: de pe calculatorul meu posteaza si George, care nu e una si aceeasi persoana cu mine(lucrul acesta e verificabil si sunt gata sa aduc dovezi daca exista vreo indoiala in acest sens), cum poate ai putea crede...Asa cum am mai spus-o si cu alta ocazie, George este parte din familia mea, practic locuim sub acelasi acoperis...Am facut aceasta precizare , deoarece cu alta ocazie e posibil sa ne confunzi cand postam amandoi ca anonimi...De data asta ai nimerit-o! In rest, sa auzim numai de bine!

  RăspundețiȘtergere
 7. La ora la care a fost facut primul comentariu eram deja in drum spre serviciu, si de acolo nu am acces la blog, asa ca nu am vazut comentariul pana nu am ajuns seara in fata calculatorului.

  Profit de ocazie sa va urez tuturor
  Paste fericit!

  RăspundețiȘtergere
 8. In cazul acesta, cand nu poti sa accesezi site-ul in timp ce esti la serviciu, este obligatoriu sa verifici, inainte de postare si imediat dupa postare, corectitudinea articolelor postate. Altfel,erorile se pot repeta. Iti doresc implinirea tuturor dorintelor si un Paste fericit!
  Cu toata consideratia,
  Virgil

  RăspundețiȘtergere