vineri, 15 aprilie 2011

Baden-Baden la al 6-lea titlu consecutiv in Germania

 Dieter Nisipeanu este din nou campion al Germaniei cu Baden-Baden

6th consecutive title for Baden-Baden Weekendul trecut OSC Baden-Baden a castigat cel de-al 6-lea titlu consecutiv in Schachbundesliga. In ziua in care starul echipei, Campionul Mondial Anand, a devenit parinte, Baden-Baden a invins pe Werder Bremen cu 5-3 in derbyul campionatului, iar o zi mai tarziu i-au zdrobit cu 7-1 pe Delmenhorst.

Baden-Baden este un orasel in Germania cu circa 55 000 locuitori, in regiunea Karlsruhe, aproape de granita cu Franta. Este de asemenea orasul celei mai puternice echipe de sah din campionatul Germaniei, care la randul lui este cel mai puternic campionat pe echipe din lume.
Sambata trecuta Baden-Baden au intalnit la ei acasa cel mai periculos rival din ultimii ani, clubul Werder Bremen.
S-a jucat in Kulturhaus LA8 din Baden-Baden, o cladire care amesteca cultura cu gastronomia si cu sahul. Cladirea a fost construita acum cativa ani cu ajutorul financiar al lui Wolfgang Grenke, cel care a infiintat compania Grenkeleasing, de asemenea sponsorul clubului de sah din Baden-Baden.
Kulturhaus LA8
In ciuda vremii frumoase si calduroase de afara, multi spectatori au asistat la meciul dintre cele mai puternice echipe din Germania. Atat sala de joc cat si camera unde GM Fabian Döttling comenta partidele erau pline de oameni.


Partida care urmeaza dintre Michael Adams si Luke McShane este cea care a inclinat avantajul de partea echipei Baden-Baden in acest meci decisiv al sezonului.


Luke Mc Shane (2657)- Michael Adams (2728)
09.04.2011

SURSA: CHESSVIBES, DAILY TELEGRAPH

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu