miercuri, 9 martie 2011

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Miercuri 09 Martie 2011

Update 01,31

4.Botosani: „Cupa fetelor botoşănene” la sah

Cupa fetelor la şah(ASIS)– Organizaţia Municipală de Femei PSD a organizat, sâmbătă, o competiţie de şah intitulată „Cupa fetelor botoşănene”. Competiţia a reunit 18 fete din municipiu, care s-au întrecut la tabla de şah pe parcursul a 11 runde.
Locul I a fost obţinut de Ioana Zoiţanu, iar locul al II-lea de Nicoleta Zoiţanu, ambele de la Şcoala nr 10, în timp ce locul al III-lea a fost adjudecat de Bianca Paşparan, de la Şcoala numărul 17 Botoşani. La egalitate de puncte, dar cu bucholtz-ul mai mic s-a aflat Gina Palalae de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani. Printre şahistele cu perspective mari în şahul de performanţă se numara şi Ariana Bianca Breşug, de la Grădiniţa 21, şi Alexia Siminiceanu, de la Grădiniţa 19. Toate jucătoarele au fost recompensate cu dulciuri, iar câştigătoarele primelor trei locuri au primit cupe, diplome, tricouri şi premii în bani din partea organizatorilor.

Sursa:Evenimentul de Botosani

Update 01,09

3.Simnicu de Sus, Jud.Dolj: "Nu ne nastem genii, devenim genii" este titlul proiectului european câstigat de primaria localitatii doljene Simnicu de Sus, în cadrul programului "Tineret în actiune"

Retrospectivă cultural-educativă în Mitropolia Olteniei

"Nu ne naştem genii, devenim genii" este titlul proiectului european câştigat de primăria localităţii doljene Şimnicu de Sus, în cadrul programului "Tineret în acţiune". Astfel, 48 de tineri din România, Franţa şi Italia s-au familiarizat săptămâna aceasta cu regulile generale ale şahului. Lecţii demonstrative au fost susţinute de patru antrenori de şah rapid din Craiova. În legătură cu acest interesant demers, Constantin Dobra, antrenor de şah, a spus: 

"Pot să spun că proiectul este o încununare a celor patru ani de când în comuna Şimnicu de Sus s-a înfiinţat Cercul de şah. Este singurul cerc din Oltenia, creat în mediul rural, ce are ca activitate extracurriculară şahul. În cadrul acestui proiect, în valoare de 20.000 de euro, tinerilor li s-au atribuit sarcini clare, individuale şi de echipă, care au rolul de a-i face mai încrezători în sine, de a-şi dezvolta abilităţile de creativitate şi spiritul de iniţiativă".

Sursa:http://www.ziarullumina.ro 

Update 01,01

2.Cupa Honterus  la Medias in perioada 17-20 martiePasionatii sportului mintii din municipiul de pe Tirnava Mare sunt provocati la o competitie organizata de un club de profil din oras. Astfel, in perioada 17-20 martie, Clubul Sportiv ”Terra Sah” Medias organizeaza, la Casa Honterus, ”Cupa Honterus” la sah. Competitia se va desfasura pe 3 categorii de varsta, persoanele interesate putand sa se inscrie la telefonul 0740.486.429.

Sursa: Tribuna Sibiu 

Update 00,54 

1.Bucuresti, sectorul 6: Presedintele Asociatiei pentru Protectia Cetateanului Sector 6, Stefan Florescu ii sprijina pe micutii sahisti nevazatori


Presedintele Asociatiei pentru Protectia Cetateanului Sector 6, Stefan Florescu, a organizat o competitie speciala - Concursul de sah si Simultanul. La manifestare au participat 40 de copii si tineri nevazatori sahisti, printre care si campioni nationali.
 
Distinctii. Stefan Florescu le-a oferit copiilor daruri si Diplome de Excelenta pentru intreaga activitate competitionala
Concursul de sah si Simultanul au fost initiate de Stefan Florescu din dorinta de a arata, o data in plus, grija pe care presedintele APC Sector 6 o are fata de copiii si tinerii cu dizabilitati, cat si fata de cei talentati. La finalul concursului de sah, Stefan Florescu le-a oferit copiilor sahisti nevazatori daruri de suflet si Diplome de Excelenta pentru intreaga activitate competitionala. La randul sau, Stefan Florescu a primit din partea Asociatiei Municipale de Sah distinctia de Presedinte de Onoare al acestui for sahist bucurestean.  

Sursa: http://beta.cancan.ro

2 comentarii: