joi, 31 martie 2011

Piatra Neamt: Alexandru Bresug este un pianist şi un şahist obişnuit deja cu succesul

Concursuri de pian dominate de un sahist , elev de 9 ani

Alexandru Breşug, elev în clasa a III-a la Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, este un pianist şi un şahist obişnuit deja cu succesul. El a obţinut premiul I la Concursul naţional de tehnică pianistică organizat la finele săptămânii trecute la Piatra Neamţ, unul dintre cele mai grele concursuri de pian din România.

Alexandru Breşug sahist si pianist la 9 ani!

La acelaşi concurs, Cerasela Fantu (clasa a VI-a) şi Izabela Hrişcă (clasa a IX-a) au obţinut câte o menţiune.
Alexandru are nouă ani şi nu se află la primul succes la Piatra Neamţ. Anul trecut şi-a adjudecat tot un premiu I, iar în urmă cu doi ani premiul III. El face pian din clasa I fiind pregătit de profesorul Stela Şerpeanu şi are deja în palmares mai multe premii. „Anul trecut a luat premiul I la toate concursurile la care a participat. Este un copil deosebit şi îi întrevăd o carieră de succes”, a declarat profesorul Stela Şerpeanu.
În perioada 25-27 martie Alexandru a participat la olimpiada zonală de la Iaşi. 
„Este un copil genial, unde merge la concursuri ia premiul I. Este şi un bun şahist, participă la concursuri naţionale unde peste tot se clasează primul”, a afirmat Andreea Suhăreanu, directorul liceului.
Anul trecut, micul pianist a avut un recital pe scena filarmonicii, cu colegii lui mai mari, iar anul viitor va susţine un concert alături de membrii orchestrei Filarmonicii.
Deşi mulţi copii de vârsta lui încă nu au abandonat jocul, Alexandru are preocupări multiple care aduc satisfacţii pe măsură lui, dar şi părinţilor şi cadrelor didactice care lucrează cu el.
Am timp şi pentru pian şi pentru şah. Joc şi tenis de câmp şi îmi place foarte mult să citesc. Dar fac totul cu pasiune”, a spus Alexandru. 
În palmaresul de şahist are şase cupe şi zece medalii. El joacă şah de la vârsta de cinci ani şi este pregătit de renumitul profesor Mihai Diaconu. 
Peste ani, Alexandru se vede concertând pe mari scene ale lumii, dar şi învingând mari şahişti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu