marți, 8 februarie 2011

"Cartea sahista a anului 2010" de pe siteul chesscafe.com a fost aleasa!

Editia 11 a "Cartii anului " si-a derulat pe mai multe saptamani  procedura si avem un castigator pentru 2010!
Dupa o procedura de vot care a durat mai multe saptamani si un scrutin intre cele mai bune 3 carti ale anului 2010, s-a decis invingatoarea. 

Cea mai buna carte sahista a anului 2010, aleasa de siteul www.chesscafe.com este "Chess Duels: My Games with the World Champions" scrisa de un popular comentator, jucator si scriitor de literatura sahista -  nimeni altul decat americanul Yasser Seirawan

 ChessCafe.com
2010 Book of the Year
Chess Duels: My Games with the World Champions
Chess Duels:
My Games with the World Champions

by Yasser Seirawan
De 4 ori campion al USA, Yasser Seirawan ofera in cele 432 de pagini , o incitanta si fascinanta inalnire cu partidele sale in care a intalnit pe campionii lumii. Este vorba de : Garry Kasparov, Anatoli Karpov, Bobby 
  Fischer, Boris Spassky, Tigran Petrosian, Mihail Tal, Vasili Smyslov, Mihail Botvinnik şi Max Euwe.
Aflat in contact si lupta frecvent timp de 25 de ani , Seirawan este persoana ideala pentru a transmite ceea ce se simte cu adevarat, cand te confrunti cu legendele sahului. 
El descrie si analizeaza amanuntit  si in profunzime, memorabilele intalniri ale sale - atat victoriile cat si infrangerile usturatoare- impotriva celor mai buni jucatori de sah din lume, din ultimii 50 de ani.
In tot acest timp, Seirawan a fost foarte activ in activitatile sahiste, din afara tablei de joc, dar care l-a adus in contact personal cu multi dintre campionii lumii. El relateaza in aceasta carte, multe din povestile care ii implica pe aceste legende ale sahului, dar se ofera o perspectiva interesanta a personalitatii lor dincolo de tabla de sah.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu