sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Am visat-o pe Alexandra Kosteniuk!

AICI PUTETI CITI ARTICOLUL "VISE DE SAHISTI"
Hai noroc si La Multi Ani! Ei bine prieteni, in noaptea de 30 spre 31 decembrie am avut un nou vis care se merita povestit pe acest blog. Un vis...de vis! Se facea ca Alexandra Kosteniuk a venit sa imi ceara ajutorul! Era foarte suparata, si-a pierdut titlul de Campioana Mondiala si joaca foarte prost in ultima vreme, mi-a spus ea la o cafea. In plus, era foarte nemultumita de catre colaboratorii ei, lucru pe care il stiam si eu, deoarece imediat dupa eliminarea de la Campionatul Mondial a dat un interviu usor de citit si inteles printre randuri. (CLICK AICI PENTRU INTERVIU!) . In fine, mi-a povestit anumite lucruri, dar m-a rugat sa pastrez toata discretia in privinta lor.
Nu am avut nici o indoiala, nu am stat sa ma intreb de ce a venit la mine, Adrian Stanca, si nu la un Dvoretsky sau Mikhalicsin. Sau la multi altii. "In sfarsit, m-am gandit eu in vis, cineva ma apreciaza, a inteles valoarea mea!". Mi s-a parut firesc :-)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/96/Alexandra_Kosteniuk_grandmaster.jpg
Alexandra Kosteniuk, o mare campioana care stie ce vrea de la viitorul ei


N-am stat prea mult pe ganduri, nu puteam sa o refuz pe Alexandra. E dama bine, am si eu slabiciunile mele. Asa ca am acceptat sa o ajut. I-am pus totusi unele conditii. "Va trebui sa muncesti mai mult!", i-am zis eu. A dat din cap, afirmativ. Toate actiunile de promovare a sahului (tot felul de simultane, intalniri cu copii, sedinte foto samd) din perioada in care a fost Campioana i-au daunat mult, in ceea ce priveste propriul sah. Si-a dat seama si ea de asta. Nu a mai avut aproape deloc timp sa se antreneze, iar de jucat a jucat sporadic.
http://www.eso-garden.com/images/uploads_bilder/the_dictionary_of_dreams_10_000_dreams_interpreted.jpg
"Ok, atunci o sa iti fac un program de pregatire, pe care va trebui sa-l urmezi intocmai!".
A plecat Alexandra, iar eu...m-am trezit. Am ramas totusi cu o indoiala. Ce ma fac daca imi apare din nou in vis, venind la primul antrenament? Ce as putea sa-i explic eu, un 2200, unei jucatoare de 2500? Are cineva vreo idee? Vreun ghid de tip "How to train a Grandmaster when you are a patzer"?


2 comentarii:

  1. Daca rusoaica vrea sa revina in Top 5 atunci ii recomand ca antrenor pe specialistul in reveniri ...domnul Adrian Stanca.Fara el nu cred ca va putea urca iar unde a fost!
    Totusi trebuie sa se inteleaga cu el cum ii va plati pentru informatiile date ...in bani sau in natura !

    RăspundețiȘtergere
  2. nu avem ghid, totusi iti recomand filmul Inception....Sweet dream :)

    RăspundețiȘtergere