marți, 28 decembrie 2010

Matul zilei (412)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Sah romanesc in direct pe Internet: meciurile continua azi de la 18.30!

DIN MOTIVE INDEPENDENTE DE BLOGUL NOSTRU, TRANSMISIUNEA TV VA INCEPE LA 19.40!!!
 

Cei de la TVR R, in frunte cu al lor director Radu Roncea,  continua azi initiativa curajoasa, pe care o aplaudam, de a prezenta sahul ca pe un spectacol TV! Credem in aceasta idee si o consideram fabuloasa, sahul ESTE un sport spectaculos si TREBUIE sa isi gaseasca locul lui la TV, deoarece amatorii de sah sunt foarte multi.
Repetam, formula gasita de TVR R este perfectibila, sunt multe de facut,  dar ideea este fabuloasa si s-ar putea sa aiba, si trebuie sa aiba un mare succes si impact la public pe termen lung! O sa revenim pe aceasta tema, dupa cum aceste transmisiuni ale celor de la TVR R vor continua in zilele urmatoare, incepand cu azi, marti 28 decembrie ora 18.30 ; va vom tine la curent in aceasta privinta!
AICI PUTETI CITI AMANUNTE DESPRE PRIMA EMISIUNE CARE A AVUT LOC SAPTAMANA TRECUTA

Valcea- Memorialul Prof. Constantin Radulescu- rezultate runda 3, perechi runda 4

Rezultate Runda 3

Talentati, dar nu extraordinari

Traducere dupa un articol de Shelby Lyman 
Poate ca una dintre cele mai bune afirmatii despre psihologia jucatorului de sah este cea care se gaseste intr-o mica carte publicata la Moscova in 1926: "The Psychology of Chess Play" (NT- "Psihologia Jocului de Sah") de Dyakov, Petrovsky si Rudik.
http://files.chesscomfiles.com/images_users/articles/11214.jpg

Capcane in deschidere (304): Pe Donul... nu chiar asa de linistitAm deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


Nona Gaprindashvili 2375 - Tatiana Chekhova Kostina 2165
Rostov pe Don 1980 · Sicilian Four Knights (B45)

Antrenamentul zilei [28.12.10] Un final interesant

Finalul prezentat mai jos e dintr-o partida Touzane-Pfeifer, care s-a jucat la Villeneuve in anul 1988.


Albul muta si castiga