joi, 23 decembrie 2010

Matul zilei (407)Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Un studiu pe zi (193)Vă propun spre rezolvare următorul studiu din anul 1923  a  maestrului de șah leton  Hermanis Matisons (1894 - 1932), cunoscut ca Herman Mattison. A fost unul dintre cei mai apreciați jucător de șah la începutul anilor 1930 și de asemenea un lider în compoziția finalurilor în șah.

Sah romanesc in direct pe Internet, miercuri 22 decembrie de la ora 18!!!

Prea multe nu stim nici noi, dar este vorba despre un experiment foarte interesant! O televiziune online, care emite exclusiv pe Internet, va transmite maine, miercuri 22 decembrie, de la ora 18, un show cu si despre...sah!
http://files.chesscomfiles.com/images_users/tiny_mce/ChessMarkstheSpot/CHESS.comTVpawnTVLogo-reduced.jpg
Din cate am inteles au fost invitati cativa sahisti, care se vor infrunta in cadrul unei emisiuni despre sah, urmand ca partidele lor sa fie comentate pentru cei care urmaresc showul! Asteptam cu mare interes acest eveniment, este un pariu foarte indraznet al celor ce il organizeaza, incercarea de a promova sahul ca show TV!
Urmariti acest spatiu, vom reveni cu amanunte suplimentare in momentul cand le vom afla, si, mai mult, vom fi prezenti acolo!
Showul va putea fi urmarit, miercuri 22 decembrie, incepand cu ora 18, la linkul de mai jos!

Interviu cu Hou Yifan: "Voi juca finala ca pe oricare alt meci"


La ora la care majoritatea dintre dumneavoastra veti citi acest interviu, este foarte posibil ca Hou Yifan sa fi devenit deja Campioana Mondiala. Ea mai are nevoie doar de o remiza in partida de azi, ce incepe la ora 15, pentru a reusit aceasta. Noi speram sa reuseasca, merita pe deplin.
“Voi juca finala ca pe oricare alt meci".

Anastasiya Karlovich
- Poti sa ne spui, te rugam, despre meciul cu Humpy Koneru?

Miniatura zilei (226): Gambit danez... a la Lasker


Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.


Emanuel Lasker - Gerard Oskam
NED tour sim 1908 · Danish Gambit: General (C21)

Antrenamentul zilei [23.12.10] Cea mai buna aparare... e contraatacul
Diagrama reproduce un final dintr-o partida Sermek-Lobron, care s-a disputat la Budapesta in anul 1996.


Negrul muta si castiga

Memorialul Revolutiei blitz- clasament final dupa 11 runde

                   GM Vlad Jianu a aratat o forma excelenta in 2010, an in care a castigat mai multe turnee: Limpedea Cup, Arad, Balkan Grand Prix, cateva turnee de blitz (ne cerem scuze daca am omis alte turnee castigate)
  
  Clasament final dupa 11 runde

                                      PUTETI VEDEA POZE DE LA TURNEUL DE BLITZ AICI