miercuri, 22 decembrie 2010

Matul zilei (406)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Un studiu pe zi (192)


Vă propun spre rezolvare următorul studiu din anul 1923  a  maestrului de șah leton  Hermanis Matisons (1894 - 1932), cunoscut ca Herman Mattison. A fost unul dintre cei mai apreciați jucător de șah la începutul anilor 1930 și de asemenea un lider în compoziția finalurilor în șah.

Capcane in deschidere (302): Imparabilul... atac KeresAm deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


Sergei Movsesian 2580 - Vlastimil Babula 2540
Lahne Bohdanec 1996 · Sicilian Scheveningen: Keres Attack (B81)

Antrenamentul zilei [22.12.10] Pe muchie... de tabla

Negrul e primul "la minge" si profita de asta. Pozitie dintr-o partida Schachter-Pantaleoni, care s-a disputat in Italia in anul 1989.


Negrul muta si castiga

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Miercuri 22 decembrie 2010


   Reprezentantul Romaniei, Jianu Vlad Cristian, a castigat a doua editie a circuitului Balkan Grand Prix. La turneul final, desfasurat la Belgrad, au participat 8 mari maestri si 2 maestri internationali din Bulgaria, Muntenegru, Bosnia-Hertegovina, Romania si Serbia.
Dar iata cum a arat clasamentul final:

Dobre Claudiu Cristian a castigat Memorialul Revolutiei pentru al 2-lea an la rand

http://iulianceausescu.files.wordpress.com/2010/05/dobre_claudiu.jpg
FM Dobre Claudiu-Cristian (ELO 2343)

AICI PUTETI VEDEA UN ALBUM FOTO REALIZAT DE CATRE NICU JELTOPOP!
Clasament Final dupa 9 runde