duminică, 19 decembrie 2010

Memorialul Revolutiei- Rezultate Runda 7, Perechi Runda 8

Rezultate Runda 7 

Aici puteti viziona imagini de la turneu          

Matul zilei (403)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Un studiu pe zi (189)Vă propun spre rezolvare următorul studiu din anul 1922  a  maestrului de șah leton  Hermanis Matisons (1894 - 1932), cunoscut ca Herman Mattison. A fost unul dintre cei mai apreciați jucător de șah la începutul anilor 1930 și de asemenea un lider în compoziția finalurilor în șah.

Cupa Rin Grand Hotel - Situatia dupa 5 runde

JUNIORI
http://2.bp.blogspot.com/_A5DF-tCnqYI/TQ2y4US0pkI/AAAAAAAAAKA/FoL4jD4_Cxc/s1600/Picture+158.jpg
REZULTATE RUNDA 5

Grand Prix Juniori 2010


8 ANI- CLASAMENT FINAL DUPA 8 RUNDE

Interviuri cu participantele la Campionatul Mondial: Dronavalli Harika


Dronavalli Harika: "Ar fi fost foarte bine daca ar fi jucat doua jucatoare din India si doua din China in semifinale"

Unicul Akiba Rubinstein

Putine figuri din istoria sahului au generat mai multa intriga si confuzie ca Akiba Rubinstein. Fara dubiu cel mai bun jucator de turnee din lume in anii dinaintea Primului Razboi Mondial, Rubinstein nu a avut niciodata sansa de a lupta pentru titlul de Campion Mondial, deoarece Lasker a evitat mereu un meci cu el. Fara sa aiba carisma marelui Lasker (sau a lui Capablanca, ca sa nu mai vorbim despre Alehin) si nici sponsorii puternici sau contactele necesare pentru a obtine sprijinul financiar necesar pentru a satisface preconditiile existente la acea vreme, Rubinstein a devenit dintr-un campion meritoriu o victima a circumstantelor.
 
http://www.chessgraphics.net/jpg/photo15.jpg

O persoana foarte sensibila, un singuratic, Rubinstein a ramas cu probleme mentale in urma experientelor foarte dure din timpul Primului Razboi Mondial, si si-a pierdut consistenta necesara pentru obtinerea succeselor pe care o avea inainte de 1914. Ceea ce a ramas in schimb au fost doar luciri rare a ceea ce fusese el candva, si lumea sahului - poate din vina, poate din indiferenta- a uitat curand de marele Akiba. El s-a retras din sah spre finalul anilor '30, si nu a mai participat niciodata la un turneu de sah. A murit in 1961.