miercuri, 8 decembrie 2010

Matul zilei (392)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Un studiu pe zi (178)Vă propun spre rezolvare următorul studiu din anul 1948  a  MI  Frederic Lazard (20.02.1883 Marsilia- 18.11.1948 Le Vesinet).

London Chess Classic 2010 incepe azi- prezentare generala


http://www.londonchessclassic.com/images/players/2010/classic_all.jpg
 Asteptarile sunt mari pentru turneul de anul acesta, care se pare ca este cel mai puternic turneu care a avut vreodata loc in Anglia. Turneul incepe are loc, incepand de azi, in perioada 8-15 decembrie, partidele urmand a se disputa incepand cu ora 16.
Jucatorii? Cei din poza de mai sus, dar sa-i amintim si in scris:

Leitao, o partida superba de atac din campionatul Braziliei

Campionatul Individual de Sah al Braziliei se afla in plina desfasurare zilele acestea, si la el participa aproape toti sahistii brazilieni de top.Turneul este unul dintre cele mai puternice din istoria Braziliei, cu 6 GM, dintre care 2 cu ELO peste 2600 si restul cu ELO peste 2500. Au avut loc pana acum 8 runde, cu 3 runde inainte de final Vescovi se afla pe primul loc urmat de Fier la distanta de jumatate de punct. Totul este posibil, si este de asteptat un final  de campionat interesant!

Caruana a castigat Campionatul Italiei, norma de GM pentru D'Amore

Dupa un start mai lent, Fabiano Caruana a prins viteza si a castigat Campionatul Italiei, cu un avans comfortabil, realizand 9/11 la o distanta de 1,5 puncte de locul 2. Dupa cum era de asteptat, el s-a dovedit a fi prea puternic pentru ceilalti participanti la aceasta finala. 

London Chess Clasic LIVE!

Continuam transmisiile live, de data acesta editia 2010 a superturneului London Chess Classic. In acest turneu avem ocazia sa il vedem pe Campionul Mondial en-titre V. Anand, fostul Campion Mondial V. Kramnik, numarul 1 in lista ELO, M Carlsen si 3 din cei mai tari jucatori britanici, McShane, Adams si Howell.

Live chess broadcast powered by ChessBomb and Chessdom

Capcane in deschidere (297): Atac... la franceza

Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


Richard Reti - Visser
Nederland Tour Simultan 1919 · French: Classical System 4.Bg5 Be7, Alekhine-Chatard Attack (C14)


1.e4 e6 2.d4 d5 3.Nc3 Nf6 4.Bg5 Be7 5.e5 Nfd7 6.h4 Bxg5 7.hxg5 Qxg5 8.Nh3 Qe7 9.Qg4 f6

Antrenamentul zilei [08.12.10] Un nume predestinat... pentru spectacol


Matulovic executa un atac necrutator intr-o partida cu Minic, care s-a disputat la Novi Sad in anul 1965.


Albul muta si castiga