luni, 6 decembrie 2010

Aralik, Turcia: Runda 1, Campionatul Mondial Feminin - Rezultate complete;Perechi runda 2

Round 1

Matul zilei (390)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Un studiu pe zi (176)Vă propun spre rezolvare următorul studiu din anul 1948  a  MI  Frederic Lazard (20.02.1883 Marsilia- 18.11.1948 Le Vesinet).

Dieter Nisipeanu: "Se spune că șahul te înnebunește, dar te menține sănătos"
Dieter Nisipeanu:Şcoala, sacrificată pentru şah.
Despre perfor­manţele lui Dieter Nisipeanu se vorbeşte de atâta vreme încât ai crede că este vorba de un sportiv dacă nu retras din activitatea competiţio­nală, cel puţin în prag de retragere.

Probleme de logica la inceput de saptamana (62)

40
Cred ca la inceput de saptamana cand nici iarba nu creste, un imbold primit din partea unor probleme de logica ar fi binevenit pentru "demarajul" mintal necesar unei noi saptamani. Sper sa fiti mai inspirati decat sunt eu lunea.


Problema 1


Pe o tabla de sah de 5x5 toate patratele sunt ocupate de cai.

Anand: "Sahul a devenit mai dinamic"

Sambata 4 decembrie 2010 in cel mai mare cotidian care apare in Hamburg a aparut o intreaga pagina despre Vishy Anand, vorbind despre computere si cum au schimbat ele sahul si abordarea oamenilor fata de acest joc. De asemenea, Anand a mai spus ca nu se gandeste sa renunte la sah la 41 ani. Materialul are legatura, evident, si cu London Chess Classic care incepe miercuri.

 


Capcane in deschidere (296): Atentie... la neatentie
Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


Davor Rogic 2469 - Filip Ljubicic 2398
Rabac Open 2003 · Pirc Defence (B07)

Antrenamentul zilei [06.12.10] Spectaculos... si eficient


O combinatie frumoasa din finalul unei partide Kotrc-Prokes jucata la Viena in anul 1907.


Albul muta si castiga