vineri, 3 decembrie 2010

Matul zilei (387)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Un studiu pe zi (173)Vă propun spre rezolvare următorul studiu din anul 1947  a  MI  Frederic Lazard (20.02.1883 Marsilia- 18.11.1948 Le Vesinet).

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - vineri 3 decembrie 2010

Update 21,59

6.Comlosul Mare, jud.Timis: Concursul de sah din Primarie si-a desemnat castigatorii

Primăria Comloşu Mare a organizat recent la Biblioteca Comunală din localitate, un inedit concurs de şah adresat împătimiţilor acestui sport. Evenimentul s-a bucurat de un real succes.

Concursul de sah si-a desemnat castigatorii

Miniatura zilei (219): Plictiseala in jocul celor 4 cai?... Nu chiar, ne contrazice Rublevski.Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Sergei Rublevsky - Christian Gabriel
WchJM-U18 Duisburg 1992   Four Knights Game: Scotch Variation. Krause Gambit (C47)

Antrenamentul zilei [03.12.10] Imparabil... si neasteptat

Korcinoi il surprinde pe Sokolov in finalul unei partide jucta la Wijk aan Zee in anul 1993.