joi, 2 decembrie 2010

Matul zilei (386)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Un studiu pe zi (172)Vă propun spre rezolvare următorul studiu din anul 1946  a  MI  Frederic Lazard (20.02.1883 Marsilia- 18.11.1948 Le Vesinet).

La multi ani pentru Beiu(l) blogului "Sah cu Ceausescu"!

Echipa blogului " Sah cu Ceausescu" ii ureaza lui Costin Beiu, un ...tovarasesc, prietenesc si calduros  "La multi ani!"

Intotdeauna am considerat ca toti oamenii din echipa, sa fie sarbatoriti si aici, mai ales ca acesta misiune deloc usoara, imi revine mie invariabil, cam de fiecare data. Nu am putut sta deoparte la nici o sarbatoare a vreunui prieten din echipa si am sa fac si de data aceasta acest lucru din toata inima.
Chiar daca sunt departe de tara pentru 2 luni, la peste 3000 de km, in Spania langa Madrid, nu am mai scris decat foarte putine articole in ultimul timp. Costin Beiu merita cu siguranta sa fie sarbatoritul zilei de astazi pe blog, dintr-un motiv foarte simplu: este devotat cauzei sahiste pentru promovarea si dezvoltarea in Romania, desi nu exceleaza ca jucator. 

Costin Beiu mereu la butoanele actiunilor intreprinse de blog

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Joi 02 Decembrie 2010

Update 13,47

3.Braila: "Trofeul regelui hazliu" 

30sah * un turneu de şah organizat de Orizont 64, la care au participat 30 de copii de la 10 şcoli şi 5 grădiniţe În perioada 19-28 noiembrie, la sediul Clubului pensionarilor de pe Bulevardul Dorobanţilor s-a desfăşurat prima ediţie a concursului de şah rapid "Trofeul regelui hazliu", o competiţie la care au participat 30 de copii şi juniori de la 10 şcoli şi 5 grădiniţe din Brăila.
Turneul a fost organizat de clubul Orizont 64 şi finanţat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, derulându-se pe trei secţiuni.

Capablanca versus Vidmar, New York 1927, in comentariul lui Alehin

Partida urmatoare s-a jucat intre Jose Raul Capablanca si Milan Vidmar in New York 1927, si a fost comentata de catre Alehin in cartea dedicata turneului. J.R. Capablanca si Milan Vidmar au ajuns rapid la o pozitie de tip 'arici' care va deveni teritoriu familiar spre finalul secolului 20. Comentariul lui Alehin este interesant, ca de obicei.
http://www.chessmaniac.com/uploaded_images/Capablanca_pensativo-782934.jpg
Jose Raul-Capabanca

Capablanca – Vidmar, New York 1927
E15 Indiana Damei
[Alexander Alehin]

Capcane in deschidere (295): Pardon my french

Am deschis o noua serie de articole dedicata "capcanelor" si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.


Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele "cheie" ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).


David Rozembersky - Vladimir Pavelka
Cesky Brod 1995 · French: 3.Nc3 Bb4 Main line 7.Nf3 and 7.a4 (C19)

Antrenamentul zilei [02.12.10] Legaturi... periculoase

Pozitie din finalul unei partide Klinger-Blatny, care s-a disputat la Bad Woerishofen in anul 1988.