miercuri, 1 decembrie 2010

Matul zilei (385)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Un studiu pe zi (171)Vă propun spre rezolvare următorul studiu din anul 1946  a  MI  Frederic Lazard (20.02.1883 Marsilia- 18.11.1948 Le Vesinet).

CUPA JUVENTUS LA FINAL- CLASAMENT FINAL DUPA 9 RUNDE

AICI PUTETI VEDEA UN ALBUM FOTO REALIZAT DE NICU JELTOPOP, CU 23 POZE DE LA ULTIMA RUNDA!

 

De la  stanga la dreapta: Vladescu Florin (locul 3), IM Carmaciu Lucian-Catalin (locul 1), FM Pessi Emil, Dumitrascu Cornel (locul 4), Senetia Teodor (locul 5)


CLASAMENT FINAL DUPA 9 RUNDE

O partida superba de atac, sau cum arata un hat-trick in sahUna dintre cartile pe care le am mereu la indemana este 'Soviet Chess' de Nicolai Grekov. Editia pe care o am a fost publicata in 1962 si a fost tradusa dupa editia originala aparuta in limba rusa de catre Theo Reich, cu unele adugari facute de nimeni altcineva decat David Bronstein.

Dvoretsky: "In 1995 Topalov era foarte slab la finaluri" (4)
The big Dvoretsky interview, part 2AICI PUTETI CITI PARTEA I
AICI PUTETI CITI PARTEA III

Acum interviul se muta catre vastul subiect al progresului in sah. Credeti ca exista abordari diferite pentru niveluri de joc diferite? Cineva care vrea sa progreseze de la 2000 la 2200 are cu adevarat nevoie de lucruri diferite decat, sa zicem, cineva care este IM si vrea sa devina GM, spre exemplu?

Miniatura zilei (218): Scandinavion... fara aripiDupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.Richard Teichmann  - NN
Berlin (Germany) 1914 · Scandinavian Defense: Ilundain Variation (B01)

Antrenamentul zilei [01.12.10] Mat... septic

O combinatie de o frumusete rara dintr-o partida Kellner-Purdy, jucata la Sidney in anul 1963.