luni, 29 noiembrie 2010

Matul zilei (383)


Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:

Un studiu pe zi (169)Vă propun spre rezolvare următorul studiu din anul 1946  a  MI  Frederic Lazard (20.02.1883 Marsilia- 18.11.1948 Le Vesinet).

Stiri din sah - 24 de ore din 24 - Luni 29 noiembrie 2010

Update 15,42

2. Serghei Bargan câştigător Cupa „S. Urechean”
 Maestrul internaţional Serghei Bargan

Festivalul International de Sah Bucuresti 2010 - juniori- rezultate finale


 Juniori 8 ani

David Howell a dominat clar Campionatul Angliei de Sah Rapid pe 2010

David Howell a fost un castigator convingator al Campionatului Angliei de sah rapid disputat weekendul trecut in Halifax. Howell a realizat un punctaj uimitor de 10,5/11, lasand doar o remiza la coechipierul de la echipa nationala a Angliei, Gawain Jones, in runda a 5-a. Howell a terminat la 2,5 puncte distanta de urmaritorii sai, Mark Hebden, Aaron Summerscale si Richard Palliser clasati pe 2-4.


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2b/David_Howell_2008.jpg/462px-David_Howell_2008.jpg

David Howell si-a obisnuit fanii cu trofee

M Hebden 2560 - D Howell 2611

Hikaru Nakamura, de pe blogul personal, despre ultimele turnee la care a participat (2)

http://www.chessbase.com/news/2005/nakamura04.jpg
Hikaru Nakamura, un pic dezamagit de evolutiile sale din anul acesta 

Memorialul Tal

Nakamura a castigat BNBank Blitz

http://sjakkselskapet.no/wordpress/uploads/nakamura-win.jpg

Nakamura, un nou trofeu

Probleme de logica la inceput de saptamana (61)

40
Cred ca la inceput de saptamana cand nici iarba nu creste, un imbold primit din partea unor probleme de logica ar fi binevenit pentru "demarajul" mintal necesar unei noi saptamani. Sper sa fiti mai inspirati decat sunt eu lunea.


Problema 1

Miniatura zilei (217): Un atac de zile mari... in Grand Prix AttackDupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.Favela - Ohlhausen
Phoenix 1974 · Sicilian Defense: Grand Prix Attack (B23)

Antrenamentul zilei [29.11.10] Combinatie... de nivel inalt

O noua realizare a marelui maestru german Hubner, de data aceasta dintr-o partida cu Anthony Miles, desfasurata in anul 1985.


Albul muta si castiga