sâmbătă, 18 decembrie 2010

Sahul are potential imens in Malaezia


 
Concentrare mare la ultimul turneu international de sah disputat in Malaezia

Traducere dupa un articol de Quah Seng Sun

Multe pot fi facute pentru a atrage jucatori straini in Malezia.
Cred ca este timpul pentur ca Ministerul Tineretului si Sporturilor impreuna cu Ministerul Turismului sa se gandeasca la modul serios la promovarea turismului sportiv in aceasta tara.
Experienta turneului international de sah de anul acesta Penang Heritage City mi-a aratat ca Malaezia are un potential imens pentru a atrage sportivi de calitate la turneele noastre, sportivi care sa se si simta bina la noi.

Nu conteaza daca turneul este oficial sau nu, regional sau international, sprijinul din partea autoritatilor poate sa insemne o mare diferenta in ceea ce priveste atragerea jucatorilor si a turistilor pentru a veni aici.

Cea mai mare surpriza pe care am avut-o la acest turneu disputat saptamana trecuta a fost numarul neobisnuit de mare de straini din turneul principal. Desigur, anticipasem ca vor participa si jucatori straini, dar nu ma asteptam sa fie atat de multi.

Am numarat 29 de straini din totalul de 71 participanti, aproape toti din tarile de pe langa noi, ba chiar si un jucator din indepartatul Uzbekistan. O surpriza placuta, intr-adevar!

Acum, stiind toate acestea, ceea ce nu m-a surprins este faptul ca filipinezii au dominat turneul. Intr-adevar, se stie ca filipinezii sunt extrem de competitivi, si ei si-au facut simtita prezenta.

Va puteti imagina ca filipinezii au castigat 9 dintre dcele 15 premii puse la bataie? Patru jucatori filipinezi au fost intre primii 5 clasati, primii doi iesind IM Oliver Dimakiling si Oliver Barbosa.

(SURSA: http://thestar.com.my/lifestyle/story.asp?file=/2010/12/17/lifefocus/7628328&sec=lifefocus)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu