luni, 27 decembrie 2010

Sah romanesc in direct pe Internet: meciurile continua!

UPDATE 27.12.2010: URMATOAREA EDITIE A SHOWULUI-CONCURS VA AVEA LOC MARTI 28 DECEMBRIE 2010, ORA 18.30!

In cadrul blogului nostru de sah, am cochetat in mai multe randuri cu ideea frumoasa, dar aparent fantezista, a promovarii sahului la TV intr-un show, si chiar am sustinut faptul ca un meci de sah poate fi atractiv pentru publicul larg.
Pentru noi a fost doar o teorie, dar altii incearca sa o puna in practica, la noi in Romania! O televiziune care activeaza exclusiv pe Internet. pe nume TVR R, a pariat pe sah si incearca sa demonstreze ca e un sport suficient de spectaculos pentru a fi transmis la TV!
Formula gasita de TVR R este perfectibila, dar ideea este fabuloasa si s-ar putea sa aiba un mare succes si impact la public pe termen lung!
O sa revenim pe aceasta tema, dupa cum aceste transmisiuni ale celor de la TVR R vor continua in zilele urmatoare, si va vom tine la curent in aceasta privinta!

Iata in continuare cateva detalii, oferite de catre dl Radu Roncea, directorul TVR R si...mare pasionat de sah! Acesta ne-a promis ca ne va trimite ulterior inregistrarea primei editii.In prima editie:
Stanca Adrian a invins pe Dorin Serdean ( 2 remize urmate de victorie)
Stanca Adrian a ramas la masa insa a fost eliminat de catre abilul Senetia Teodor.
Senetia Teodor a cedat in fata maestrului Dinu, care ramanand la masa a mai eliminat inca un adversar ( pe mine...).
Astept noi jucatori! INSCRIERI LA radu@ronproton.ro "


http://iulianceausescu.blogspot.com/2010/12/sah-romanesc-in-direct-pe-internet.html

6 comentarii:

 1. Regulile concursului nu sunt bine definite.
  Este clar ca cel care are albu este avantajat si cum doar 1 victorie este necesara pentru a elimina pe cineva din concurs nu e un esantion bun.
  Ar trebui sa se joace cel putin 2 partide, fiecare cu ambele culori.
  Alt aspect e valoarea jucatorilor prezentati... care nu e uniforma, ba sunt jucatori de 2100 care faceau cu greu fata jucatorilor de sub 2000 prin 2009 ba jucatori de 2200+ si iar jucatori de sub 2000.Mai aduceti 7 jucatori de sub 2000 lui Dinu si faceti-l campion :D
  Ori faceti o competitie pentru jucatori de sub 2000 (amatori) ori de 2200+
  Iar taxa de 100 roni e LOL :D
  Succes in continuare.. initiativa e de apreciat, formatul sufera modificari la fel si blogul.
  Felicitari pt template, se pare ca a venit mosul la voi anul asta :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Muratura Sahului: intr-adevar, ca urmare a feedbackurilor primite, cei de la TVR R si-au dat seama ca nu au gasit inca formatul cel mai bun de concurs, si au anunat ca de la anul vor organiza turnee in direct intr-un format imbunatatit, si cu o taxa semnificativ mai accesibila.

  RăspundețiȘtergere
 3. Poate gasesc cei de la tvr r un set dgt (tabla, ceas, software) ca sa vedem si noi mai bine ce se intampla in timpul meciului. Eventual, pot transmite partida pe playchess (folosind setul dgt) si live video pe tvr r.

  RăspundețiȘtergere
 4. lol .. tipic romanesc ..
  nu am vazut vreo emisiune, desi mi-ar place sa vad una. insa din de inteleg nu prea merita vazut pt ca conceptia romanului este sa faca cate 1 pas de furnica si nu de om normal.

  lol .. ce rost are sa ma uit la cei cvare joaca daca nu pot vedea tabla in intregime :) pff

  RăspundețiȘtergere
 5. Prietene anonim, daca tot discutam despre ce este 'tipic romanesc', iata alte clisee: este tipic romanesc sa arunci aiurea un comentariu anonim, si este tipic romanesc sa comentezi la misto despre ceva ce dumneata NU AI VAZUT, asadar esti in necunostinta de cauza.
  Oricine poate sa constate dand click pe bannerul You Tube de pe banda din dreapta blogului ca tabla se vede in intregime.

  RăspundețiȘtergere